5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Metristepe'ye anlamlı yürüyüş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 1.İnönü Zaferleri'nin 88. Yıldönümü törenleri çerçevesinde protokol, 8 kilometrelik yolu yürüyerek zaferin simgesi olan Metristepe Anıtı'na çıktı.

İnönü Savaşları'nın yaşandığı topraklar olan Bozüyük'te 1. İnönü Zaferi'nin yıldönümü olması nedeniyle aralarında Bilecik Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Bozüyük Kaymakamı Ahmet Katırcı, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Bozüyük Müftüsü Hüseyin Yıldırım, AKUT Bozüyük Birimi Başkanı Muharrem Öz'ün bulunduğu 50 kişilik grup Metristepe Anıtı'na çıktı.

Anıt alanına Düzdağ Yolu güzergahından çıkan grup, Nanedere Mevkii'nde toplanarak anıta 8 kilometrelik zorlu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Karla kaplı yolda yaklaşık 2 saatlik bir tırmanışla Metristepe Anıtı'na varan grubun yürüyüşüne Bilecik 2. Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz'ın kış şartlarına alışkın Alaska ve Sibirya kurdu iki köpeği de eşlik etti.

Metristepe'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İnönü Savaşları Komutanı İsmet İnönü ve İnönü Savaşları Şehitleri için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okundu ve dua edildi. Bilecik Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, düzenlenen etkinliğin resmi bir tören olmamasına karşın Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yeri olan İnönü Zaferi'nin ilkini yerel olarak, ama tüm ülke insanı adına andıklarını söyledi.

Kubalı, 1.İnönü Zaferleri'nin Türkiye genelinde anlam ve önemine kavuşturularak kutlanması için ise her yıl daha geniş kapsamlı programlar gerçekleştirmeye çalışacaklarının altını çizdi.

Metristepe'de verilen molada katılımcılara kumanya ve çay ikramında bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 16:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?