2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

MHP: AB uğruna göz yumuyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Başkanı Mehmet Erdem, Türk Bayrağı’na yapılan çirkin saldırılara sırf Avrupa Birliği (AB) uğruna göz yumulduğunu ileri sürdü.

Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyenlerin yaptıklarının Türk milletinin sabrını taşırma noktasına getirdiğini söyleyen Erdem, "Son günlerde, Tutuklu Aileleri Dayanışma Derneği’nin Trabzon’da gerçekleştirmek istediği olaylar, ileriki günlerde yapılmak istenenlerin adeta bir provası gibidir. Hiç kimse bu olaylara üç-beş kişinin provokasyonu olarak bakmamalı. Güneydoğu bölgemizden sonra, Karadeniz’e sıçratılan bu olayların arkasındaki gerçekleri AK Parti hükümetinin bir an önce ortaya çıkararak, olayların müsebbiblerine gereken cezalar verilmelidir" dedi.

Bu hassasiyet ve kararlılığı hükümetten göremediklerini belirten Erdem, "Bölücülere, çapulculara, bayrağımızı yakanlara, sırf AB’ye yaranma uğruna her türlü tavizler verilirken, neredeyse vatana, millete ve bayrağa sahip çıkanlar cezalandırılır hale getirilmek istenmektedir. Şehit dedelerinin kanıyla sulanmış bayrağına sahip çıkmak için mitingler düzenleyen topluluklar, hükümet yandaşı mütareke basını tarafından azgın azınlıklar olarak tarif ediliyor. Bölmek, parçalamak isteyenlere adeta arka çıkarak, onları koruma altına almak isteyen sözde aydınlarımız, Türk bayrağı Mersin’de yerlere atılırken neredeydi? Diyarbakır’da ellerinde PKK’nın paçavralarıyla yürüyenler, çocuk katiline methiyeler düzerken, bölücü başının posterlerini başlarının üstünde taşırlarken ne düşündüler acaba?" diye sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 17:29:14
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 13:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?