5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Mikro kredi uygulaması tanıtıldı

Bilecik'te fakirlere verilecek mikro kredi uygulamaları tanıtıldı.
İl Özel İdare binasındaki konferansta konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "Kredi kullanacak düşük gelirli grupların yönlendirilmesi, istihdamın sağlanması, bu sayede yoksullukla mücadele edilmesi hedefleniyor.

Mikro kredi uygulaması sadece fakir ülkelerin uyguladığı, yoksulluğu ve işsizliği azaltma programı değildir. Bu proje dünyada kabul görmüştür" dedi.

Akgül, "Türkiye'de altı yıl zarfında 25 milyon TL. mikro kredi verdik. Bugün kırkıncı şubemizi açacağız. Türkiye'de mikro kredi uygulamasını biz dünyaya öğretiyoruz. İnsanların çok onurlu olduğuna inanıyoruz. İnsanlara asla avuç açtırmamamız gerek. Dünyada 175 ülkede 135 milyon, aileleriyle birlikte 600 milyon insan bu krediden faydalanıyor.

Bu kredide teminat, kefalet, icra ve mahkeme prodesörü yok, geri dönüş oranı yüzde yüz. Bu bize şunu gösteriyor. Biz Türk kadının heykelini dikmemiz lazım. Toplumda ayı zamanda arsızlaşan, devamlı talep eden bir kitle oluşturuyoruz. Bunun önüne geçmemiz lazım.

Mikro kredi uygulamasını valilik vasıtasıyla yürütüyoruz. Bu program yoksulluğun ve işsizliğin azaltılmasında öncülük edecektir. Mikro kredi uygulaması dünyada kabul görmüş bir projedir." diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?