30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Millet kırmızı kartı gösterir

TP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SARI BİLECİK'TE

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkan Yardımcı Abdülkadir Sarı, hükümetin devletin kurumları arasında ahenk ve koordinasyonu sağlayamadığını ileri sürdü.

TP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Bilecik'in Bozüyük ilçesine temaslarda bulundu. Bir restoranda Bozüyüklülerle buluşan Sarı, baş örtüsü meselesini de değerlendirdi. Baş örtüsünün ısıtılıp ısıtılıp ortaya konulduğunu ama her seferinde aynı noktaya gelindiğini belirten Sarı, "Dün Danıştay şu kararı verdi. Bir süre Danıştay'ın kararı tartışılır. Bir süre de YÖK'ün yeniden aldığı veya alacağı kararlar tartışılır. Hükümetin konuşması farklı, diğerlerinin konuşması farklı olacak. Devlet bir bütündür. Devletin kurum ve kuralları vardır. Kurumlar arasında ahenk yoksa bunu sağlamak, başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere, Başbakan'ın ve hükümetin görevidir" dedi.

"Eğer kurumlardan birinin diğeriyle geçimsizliği varsa, onun yaptığı yanlıştan nemalanmaya çalışıyorsa, o zaman o hükümet görevini yerine getirmiyor demektir" diyen Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durumda o ülke iyi yönetilemiyor demektir. Devletin güvenlik birimleri, askeri, polisi, istihbarat birimleri arasında, yürütme ile yargı arasında ve devletin diğer kurumları arasında iş birliğini sağlamak, uygun ortamı oluşturmak ve hepsini bu millete hizmet eder duruma getirmek, bu ülkeyi yönetenlerin görevidir. Zaten millet, hükümetlerin bu karnesine bakarak gelecek seçimde oyunu verir ya da vermez. Eğer iyi yapıyorsa hükümetin yoluna devam etmesini sağlar. Bunu yerine getiremiyorsa millet kırmızı kartı gösterir, iktidarı değiştirir."

Başbakan'ın görevinin, bakanlıklar arasında koordinasyonu sağlayarak ülkenin emniyetini, huzurunu, asayişini temin etmek olduğunu söyleyen Sarı, "Bugün amaç, şartlı salıverilen insanların karakola gelip imza atmasını sağlamak değil midir? Eğer bunu yapamıyorsa hükümet görevini yerine getirmiyor demektir. Görevini yerine getirmeyen hükümetten zamanı geldiğinde hesap sorulacaktır. Önemli olan, milletin vicdanıdır, kamuoyunun vicdanıdır. Burada kamuoyunun ve milletin vicdanı yaralanmıştır. Ama en basit bir

hukuk davası, yıllara sari olarak sonuçlandırılamıyorsa, ceza davaları sonuçlandırılamıyorsa, tutukluluk kararları hükümlü sıfatı ile yatanlar gibi değerlendiriliyorsa o ülkede adaletten söz etmek mümkün değildir. O zaman siz vatandaşlarınızın başka yollara gitmesini istiyorsunuz demektir. Onun için adaletin hızlı işlemesi, zamanında tecelli etmesi esastır. Bunu sağlamak da ülkeyi yönetenlerin, hükümetin görevidir. Hükümet başarısızdır. Üzerine düşen görevi yapmamıştır. Garibin hakkını hızlı bir şekilde

adaleti tecelli ettirip aratamıyorsanız, onun hakkını almasını sağlamıyorsanız adalet anlayışınız yok demektir, adalet işlemiyor demektir" ifadelerini kullandı.

TP Genel Başkan Yardımcı Abdülkadir Sarı, Türkiye Partisi olarak 2011 seçimlerinde iktidara talip olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 17:56:00
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 01:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?