7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Minibüs hatları ihale edildi

Belediye Başkan Vekili Osman Gezgin, toplu taşıma hizmetleri kapsamında 130 minibüs için ihaleye çıktıklarını belirterek, ihaleye katılan 92 kişiden 81'inin buna hak kazandığını bildirdi.

Gezgin, AA muhabirine, düzenlenen ihalede, şartları uygun olan 81 kişinin 6 aylık kiralama karşılığında minibüsleriyle toplu taşıma hizmeti vereceğini ifade etti.

Aylık 475 TL artı KDV olarak çıkılan ihalede her bir minibüs için aylık 480 lira artı KDV olmak üzere bir bedel belirlendiğini ifade eden Gezgin, şöyle konuştu:

"Minibüs hatlarıyla ilgili çeşitli davalar bulunuyor. Davaların sonuçlanması gerekiyor. Danıştay'da olan davalar var. Bu geçiş sürecinde halkımızın mağdur olmaması için ihalemizi 6 aylık yaptık. Belediye Kanununda da yeri var. Bu yasada, 'belediye ulaşım hizmetlerini yapar veya yaptırır' diyor. Burada yer alan yaptırır ifadesine dayanarak, süreyi kendimiz belirliyoruz. Meclisin aldığı karara göre biz bunu 6 aylık olarak takdir ettik ve ihaleyi buna göre yaptık. 6 ayın sonunda o günün şartlarına göre yine bir tarih belirleyerek, minibüs ihalesi yapacağız."


 

AA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?