8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Öğrencilerden çevre temizliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Dünya Çevre Haftası”nda başlatılan "Temiz sular, temiz Türkiye" kampanyabı kapsamında Bilecik'te öğrenciler çevre temizliği yaptı. 

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Orman Müdürlüğü işbirliği ile Malhatun İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Pelitözü Göleti piknik alanında çevre temizliği yaptı. Vali Yardımcısı Metin Çınar, Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan, Çevre Orman Müdürü Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven, Çevre Yönetimi Şube Müdürü Metin Özkan, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, öğrencilere çevre bilincini benimsetmenin hedeflendiği belirtildi. 

Tüm Türkiye’de okul idarecileri, öğretmenler ve ilköğretim 3. sınıftan başlayarak öğrencilerin katıldığı “Temiz sular, Temiz Türkiye” kampanyasını Bilecik’te başlattıklarını ifade eden Çınar, “Bilecik bir çok doğal ve tarihi güzellikleri barındıran bir ilimiz. Bu güzellikleri korumak için elimizden gelen gayreti yöneticisiyle, sivil toplum örgütleriyle, öğrencisiyle ve vatandaşıyla göstermeliyiz. Bizler sahip olduğumuz değerlerin önemini, onları kaybetmeden önce bilmek zorundayız” dedi. 

Öğrenciler piknik yaptıktan sonra hep birlikte çevre temizliği yaptılar.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 12:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?