5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Okumaya gitti, sedyeyle döndü

VİYANA'YA OKUMAYA GİTTİ, SEDYEYLE DÖNDÜ

Avusturya'nın Viyana şehrinde geçirdiği trafik kazasında vücudunun tamamına yakını ve beyni hasar gören üniversite öğrencisi Mustafa Kul (24), Türkiye'ye döndü.

Bundan 2 yıl önce, Bilecik'in Kayabeli köyünden yüksek tahsil için Viyana'ya giden Mustafa Kul, İşletme Fakültesi hazırlık sınıfına kaydını yaptırdı.

 Emekli bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olan Kul'un yurt dışında iyi bir eğitim alma hayali, 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası ile yarıda kaldı. Tramvaydan inen ve caddeden karşıya geçmek isteyen genç, Türk sürücünün kullandığı aracın altında kalarak ağır yaralandı. Vücudundaki kemiklerin büyük bir bölümü kırılan ve beynine ağır darbe alan Kul, bilincini yitirip 3 ay yoğun bakımda kaldı. Hayatından ümit kesilen Mustafa, hastane personeli ve arkadaşlarının yoğun gayretiyle adeta ölümden dönerken, bilinci yavaş yavaş açılmaya ve sol elini oynatmaya başladı. Artık Mustafa'nın tek hayali, bin bir umutla gittiği Viyana'dan sedyeyle de olsa memleketine dönmekti. Viyana'ya giden baba Arif Kul, oğlunu memleketine getirmek için harekete geçti ancak tedaviyi 1,5 yıldır sürdüren Baumgartner Höhe-Otto Wagner Spital Hastanesi, Türkiye'den bir hastanenin

Mustafa'nın tedavisi konusunda teminat vermesini istedi. Bunun üzerine Bilecik Valiliği ve Bilecik Devlet Hastanesi, Mustafa'nın her türlü bakımına yardımcı olacakları konusunda teminat verince Mustafa Viyana'dan Türkiye'ye getirildi.

Önceki gün uçakla Türkiye'ye gelen Mustafa Kul'u, ailesi ile birlikte Bilecik Sağlık Müdürlüğü'nün görevlendirdiği bir ambulans karşıladı. Uçaktan sedyeyle inen Mustafa ambulansa bindirilerek Bilecik'e getirildi. Bilecik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mustafa Kul'u muayene eden doktor Ömer Karataş, büyük bir hastaneye sevkinin gerektiğini söyledi.

Hastayı, Sağlık Müdürü Dr. M. Ali Fidan, Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Karataş, sosyal hizmetler uzmanları ile karşılayan Bilecik Vali Vekili Hasan Kayhan, Mustafa'nın tedavisi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Mustafa ile yakından ilgilenen ve el işaretleri ile konuşan Kayhan, ilgililere gerekenin yapılması konusunda talimat verdi. Ailesi ise fizik tedavi hareketlerini kendilerinin yaptırabileceğini söyleyerek Mustafa'nın evde tedavi edilmesini istedi. Mustafa Kul ile ilgili son kararı, ailenin isteği doğrultusunda sevk edileceği hastanenin yetkilileri verecek. Mustafa Kul'un tedavi giderleri ise çıkarılan yeşil kart sayesinde devlet tarafından karşılanacak.

VİYANA'YA OKUMAYA GİTTİ, SEDYEYLE DÖNDÜ
VİYANA'YA OKUMAYA GİTTİ, SEDYEYLE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:32:04
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 15:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 85.103.181.xxx Tarih : 12.11.2009 11:19:11

Hemşehrim ve adaşıma acil şifalar ... Ayrıca tüm imkanları kullanan güzel Bilecik ilimizde görev alan tüm sağlık  , sosyal ve idari personeline çok çok teşekkürler arkadaşımızı yalnız bırakmadıkları için ...