6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLECİK

Ölümüne macera!

Macera aramak için eski Bilecik kalesinin gizli geçidinden kayalıklara çıkan gençler, kar yağması ile kayalıkların üzerinde mahsur kaldı.

Karın altında 4 saat kalan 5 genç, donma tehlikesi geçirirken, ekiplerin uzun uğraşları sonucu gençleri geçitten indirerek kurtardı.

Bilecik’te, macera arayan 5 genç, eski Bilecik Kalesinin, Tabakhane Deresi tarafında bulunan gizli geçidinden halatlarla kayalıklara tırmandı. Yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki kayalıkların bulunduğu yere çıkan kafadarlar, geçit burada sona erince daha yukarı çıkamadılar. Bir anda karın bastırmasıyla ne yapacaklarını şaşıran ve geriye de inemeyen gençler itfaiyeden yardım istedi.

Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Kurtarma ekipleri, kalenin tepesinden aşağıya inerek gençlere ulaştı. Gençleri kayaların üzerinden indirmek isteyen ekipler başarılı olamayınca, gençlerin çıktığı geçidi buldular ve oradan indirdiler.
Bu sırada soğuk altında üşüyen kurtarma ekipleri ve görevlilere Yörük Çadırı sahibi Cemil Yılmaz sıcak çay ikram etti.

Bekir D., Ömer Ö., Çetin K., Osman M., Serhat Can E. Adındaki gençler, macera olsun diye gizli geçitten geçerek yukarı çıkmak istediklerini söylediler.
Olay yerine gelen Bilecik Vali Yardımcısı Metin Çınar da olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını yakından takip etti ve konuya ilişkin açıklama yaptı.

Uzun çalışmalar sonucu kurtarılan gençler Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak kontrolden geçirildi.

....
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2012 Cumartesi 20:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?