5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Orman yanıyor

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde dün gece yıldırım düşmesi sonucu başlayan ve bugün sıcak ve rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangın söndürülemiyor.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, ilk etapta 15 hektarlık alanın yandığını, bir helikopter ve 14 arazözle alevlere müdahale edilmeye çalışıldığını söyledi.
Küçükyenice köyü sınırları içindeki Meryem Dağı'ndaki kızıl çam ormanındaki yangın bölge halkına korku dolu anlar yaşattı. Yangına ilk olarak köy sakinlerinden 50-60 kişilik ekiple müdahale edildi. Ancak alevlerin sarp kayalıklar ve dağın eteğindeki ormanlık alanda olması nedeniyle güçlükle müdahale ediliyor. Bir helikopter havadan söndürme çalışmasına katılırken, çok sayıda orman işçisi ve yangın aracı bölgeye sevk edildi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, yangına müdahale ettiklerini, rüzgarın işlerini güçleştirdiğini söyledi. Bilecik Valiliği, bölgedeki askeri birliklere hazır olması yönünde çağrıda bulundu. Helikopterli söndürme çalışmalarının hava kararıncaya kadar devam edeceği, ekiplerin ise gece boyunca çalışacağı öğrenildi.

Bilecik'in Gölpazarı İlçesi Meryem Dağı eteklerinde çıkan orman yangınıyla ilgili konuşan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, 3 helikopter ve 10'u aşkın arazözün yangına müdahale ettiğini belirterek, "Rüzgar sebebiyle zor anlar yaşıyoruz. Meryem Dağı sırtındaki yangının zirvedeki kayaya kadar kontrollü şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Yerleşim birimleri tehdit altında değil" dedi.

Küçükyenice Köyü'nde dün gece yıldırım düşmesi sonucu başlayan ve bugün öğleden sonra etkisini artıran yangınla ilgili çevre köylerdeki ve ilçelerdeki orman işçileri de alarma geçirildi. Bölgeye sevk edilen orman işçileri, köylülerle birlikte yangını söndürme çalışmasına katılıyor. Olay yerinde incelemelerde bulunan Bilecik Vali Yardımcısı Kubalı, İHA'ya açıklama yaptı. Kubalı, yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığını belirterek, "Çok zor bir alanda yangın devam ediyor. Dağın sırtındaki kayalık ve ormanlık alanda. 3 helikopterle alevlere müdahale ediliyor. Karadan da hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Rüzgar sebebiyle zor anlar yaşıyoruz. Şu an için kontrol altına alınabilmiş değil" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kubalı, yangının kaç hektarlık alanda etkili olduğunun tespitinin şu an için mümkün olmadığını da kaydederek, "Meryem Dağı'ndaki kayalık alana kadar kontrollü şekilde yanacağını düşünüyoruz. Yayılma ihtimali yüksek. Takviye orman ekipleri ve köylüler yangına gece boyunca müdahale edecek" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?