7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Osmaneli'nde Alaca Karpuz Festivali

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Alaca Karpuz Festivali başladı.

Bu sene dördüncüsü düzenlenen Karpuz Festivali ve Osmaneli Evleri Kültür ve Sanat Şenliği'nde, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi mehter takımı ilçe meydanında konser verdi. Daha sonra stadyumda yapılan kutlamalarda, Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş bir konuşma yaparak, "Tarihi bir gün yaşıyoruz, Sanat şenliği başlıyor. Osmaneli ilçesinin vizyonu değişiyor. Tarımıyla, kültür ve turizmiyle aranan bir ilçe oluyoruz. Bu sene 40 bin ton karpuz yetiştirildi. Karpuz işinde olduğu kadar başka işlerde de başarılı olmamız gerekiyor. Yakında doğal gazımıza kavuşacağız. Organize sanayi bölgemiz için son aşamaya geldi. TOKİ inşaatı devam ediyor" dedi.

Kaymakam İsmail Ustaoğlu da, "İlçemizin 21 köyü var, 21 bin nüfusa sahibiz. Karpuzumuz bir marka olarak yurt dışına ihraç ediliyor. 150 bin dekar tarım arazimiz var 106 adet tarihi evin 27 tanesinin projesi tamamlanmıştır. İlçemizi geleceğe hazırlıyoruz" diye konuştu.

Son konuşmayı ise Vali Musa Çolak yaptı. Çolak, "Osmaneli'ni tarımıyla, sanayii, tarihi ve tabii güzellikleri ile tanıtmak, tarım potansiyelini artırmak, ülke içinde ve dışında yeni pazarlar bulmak, sanayicinin dikkatini çekerek bu bölgeye yatırım yapmalarını sağlamak için bu tür festivaller büyük ehemmiyet taşıyor. Osmaneli, turizmde hak ettiği yere gelecektir" dedi.

Folklor gösterisini ardından en iyi karpuz yarışması yapıldı. Birinciliği Medetli köyünden Ali Şahin, ikinciliği Düz Meşe köyünde Kadir Özyılmaz, üçüncülüğü Borçak köyünden Ali Çeltik kazandı. Gece ise sema gösterisi yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 16:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?