5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Pazarcıların sergi açmama eylemi

Bilecik'te şehir merkezinde tezgah açtırılmayan pazarcılar durumu protesto ederek sergi açmadı.

Bilecik Meyve Sebze Pazarcılarını Koruma Derneği üyesi pazarcılar, Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde kurulan pazarda tezgah açmadılar.

Bilecik'teki pazarcı esnafının, kapalı pazarın kurulması ile işlerinin iyice kötüye gittiğini, bir çoğunun mal alamayıp iflasın eşiğine geldiğini belirten Bilecik Meyve Sebze Pazarcıları Derneği yetkilileri, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile görüşerek şehir merkezine yakın bir yerde tezgah açmalarına müsaade edilmesini istedi.

Bunun üzerine pazarcı esnafları kendi aralarında organize olarak tezgah açmama eylemi yapmaya başladı. Birkaç esnaf ve köylülerin tezgah açtığı pazarda zabıta ve polis geniş önlem aldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, pazara gelerek inceleme ve değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yağcı, "Bu durumu kamufle etmek için de diğer pazarcılarımızı bu konuya alet etmek istemektedirler.

Biz bu duruma belediye olarak müsaade etmeyiz. Pazarda ticaret yapmak isteyen bütün pazarcı esnafımıza yerlerimiz açıktır. Ticaret yapmak istemeyenler kendileri bilir. Tezgah açılmayan yere de mutlaka birileri açar. Ticaret serbestliği vardır. Herkes ticaretini kanunlara uymak kaydıyla serbestçe yapabilir. Türkiye'nin birçok yerinde olmayan pazar yeri imkanını esnafımıza sunduk. Pazara tezgah açmayan esnaf ne yaparsa kendisine yapar. Örneğin bu hafta kendileri açmadı. Haftaya da biz açtırmazsak bir sonraki hafta başka bir pazarcı esnafı gelir ve bu boşluğu doldurur. Kapalı pazar yeri Bilecik'te olduğu sürece pazar oradadır. Kimse başka yönde hayal görmesin" dedi.

Bilecik Meyve Sebze Pazarcılarını Koruma Derneği Başkanı Mehmet Esen ise, yaşanan ekonomik krizin ve kapalı pazarın yanlış yere kurulması dolayısıyla pazarcı esnafının bitme noktasına geldiğini söyledi. Esnafın tezgahına koyacak mal alamadığını, bu sorunu aşmak için hafta içi şehir merkezine yakın bir yerde sadece Bilecikli pazarcıların olacağı bir semt pazarı istediklerini belirten Esen, ancak bu taleplerinin olumlu karşılanmadığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.244.180.xxx Tarih : 28.07.2009 13:23:10

bilecikte yer mi var pazar kurulabilecek. en iyi yere kurdular. açmayan açmasın hayret bişey 5 kazanacağına 4 kazanınca isyan. hersene araba alıyorlardır bu sene alamayınca tabi haklı olarak eylem yapıyorlardır :):)