7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Pazaryeri çiftçisine can suyu

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Bozcaarmut göleti sayesinde tarımın canlanacağı bildirildi. 

Vali Musa Çolak, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, DSİ 3. Bölge Müdürü Remzi Ertek, Pazaryeri Kaymakam Vekili İbrahim Özdel, Pazaryeri Belediye Başkanı Hikmet Öztürk, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ile yapımı tamamlanan Bozcaarmut sulama göletinde incelemelerde bulundu. Bilecik ve ilçelerinin verimli arazilere sahip olduğunu, çiftçinin kalkınması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Çolak, DSİ tarafından yaptırılan Bozcaarmut göletinde tamamlanan sulama tesisiyle bölgedeki çiftçilerin arazilerinin sulanabilir hale geldiğini söyledi. 

Bölgede yapılan sulama projesiyle köylerin kalkınacağını anlatan Çolak, “Boncuk fasulyenin üretimini daha da artırmak için kapalı suluma tesisi yapıldı. Böylece çiftçimizin, köylümüzün gelir seviyesini artırmış olacağız” dedi. 

2007 yılında sulama borularının 150 bin YTL’ye alındığını ve tesis için yaklaşık 500 bin YTL yatırım yapıldığını bildiren DSİ 3. Bölge Müdürü Ertek, “Cazibeli olarak 800 dönümlük arazi kapalı sulama sistemiyle sulanacak. Sulama açıldı, üreticilerimiz şu anda kullanıyorlar. Buradan İstanbul ve çevre illere fasulye satışı yapılmaktadır. DSİ Bölge Müdürlüğü olarak 2008 yılı yatırım bütçemiz 29 milyon YTL’dir. Bunun 9-10 milyon YTL’si Bilecik projeleri için harcandı” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:36:05
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 10:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?