7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Pazaryeri doğalgaza kavuştu

Bilecik Valisi Musa Çolak, vatandaşların daha temiz çevrede az maliyetle yaşamalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Çolak, Pazaryeri ilçesinde doğalgaz açılışı töreninde Bilecik olarak vatandaşların yaşam seviyelerini ve standartlarını yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını, çalışmaların sanayi alanında, ticaret alanında olduğu gibi şehir merkezlerinde de önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. 

Temiz bir çevreye ve ucuz yakıtla vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Çolak, bunlardan birinin de doğalgaz kullanımının önemli bir yatırım olduğunu kaydetti.

Vali Çolak, Türkiye Cumhuriyetinin kırsal kalkınma projelerinden olan KÖYDES projesi kanalıyla kırsal kesimlere önemli hizmetler yapmaya devam ettiklerini anlatan Çolak, şöyle konuştu:

“Pazaryeri ilçemizde asfaltı, içmesuyu şebekesi olmayan köyümüz kalmamıştır. Kanalizasyonu olmayan 24 köyden 4 köyümüz kalmıştır. Dolayısıyla kırsal kesimdeki köylülerimizin de yaşam seviyelerini yükseltmeye çalışıyoruz. Modern bir hayata kavuşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu bakımdan biz sizlere hizmet etmek için buraya geldik. Daha önceki durumlarda köyümüzün ortasına bir çeşme yaptığımız zaman hepimiz bayram yapardık, ama bugün köyümüzde herkes evine şebekeli suyun girmesini istiyor. Modern çağın gelişmesi, modern çağın yaşam standardı bu. Artık köylerimize asfalt yol yapıyoruz, önceden dozerle açtığımız zaman mutlu oluyorduk. Şimdi artık köylerimiz asfalt yol istiyor, onları yapıyoruz. Artık sanayimizde, konutlarımızda doğalgaz kullanarak temiz bir çevreye kavuşacağız. Biz sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz.”

İlçe Belediye Başkanı Hikmet Öztürk, Pazaryeri’ni modern bir kent yapabilmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Zahmetsiz rahmeti olmaz, onun için biraz vatandaşlarımızın sabırları olmalarını istiyorum. Biraz hep birlikte biraz zahmetini çekeceğiz. Bu kış sokaklarımız çamur, mutlaka araçlarımız batacak ama vatandaşlarımızın şuna inanmasını istiyorum, 2008 yılı belediyemizin bütün çalışmalarını yollar üzerine yoğunlaşacağına ifade ediyorum. 2009 kışına girerken bu çamuru unutmuş olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çolak, Kaymakam Mahmut Hulusi Altunel, Belediye

Başkanı Hikmet Öztürk, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşların katılımıyla çarşı meydanında ilk doğalgaz verildi.

Vali Çolak daha sonra Sanat Toprak Ürünleri Fabrikası ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ünal Demir’den yapacakları yeni yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Yapacakları yeni yatırımlardan dolayı Demir’i tebrik eden Çolak, “Taş üstüne taş koyanın her zaman başımızın üstünde yeri var. Bizim istediğimiz yeni istihdamların sağlanması, sanayinin gelişmesi ve ülkeye dövizin girmesidir. Yatırım yapacak herkese her zaman kapımız açık” dedi.

Akgün Seramik Fabrikasını da ziyaret eden Vali Çolak, fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bilecik Belediyesi
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 09:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?