7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Pazaryeri'nde 'plates' kursu

Bilecik’e bağlı Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi, Bilecik’te bir ilki gerçekleştirerek, “pilates” sporun kursu başlattı. 

Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün bir sınıfı muşamba, minder, ayna ve özel toplar ile düzenlenip spor salonuna çevrildi. 

Salı ve Çarşamba günleri 2 grup halinde, 35 kişinin devam ettiği pilates kursu, çalışanların da faydalanabilmesi için gündüz ve akşam, değişik zaman dilimlerinde 1’ er saatlik seanslar halinde yapılıyor. Pilates sporunun eğitmenliğini ise İstanbul’da özel bir spor merkezinde görevli Neslihan Yılmaz yapıyor. Zihin ve bedeni bir bütün olarak öngören denge, nefes ve hareket sistemlerinin bir sentezi olan pilates sporu; aynı zamanda eklem ve kemik yapısını korumak, kas yapısını güçlendirmek, esnetmek ve özellikle karın kaslarının kuvvetlenmesi esasına dayanıyor. Her bir egzersiz için geliştirilmiş özel nefes teknikleri, bedendeki enerjinin bu bölgelere gönderilmesine yardım ederken, bedenin geri kalanının rahatlamasını sağlıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 15:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melis baltas IP: 88.242.150.xxx Tarih : 4.08.2008 17:45:58

neden vep adresınızde tlf numaranız yok ben plates kursu arıyorum ama tlf numarnız yok lutfen en kısa zamanda ıletısım numaranızı ıklersenız cok memnun olurum saygılarım la...