5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Pazaryeri'ne MOBESE

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) projesi hizmete girdi.

İlçe Emniyet Amirliği’nde düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, emniyetin ve asayişin temininde MOBESE’nin büyük rolü olduğunu belirterek, belediyenin ve esnafın katkısı ile kurulan sistemin örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Çolak, bunun diğer ilçelere de örnek olmasını istedi. Çolak, ''Güvenlik kalitesini büyük ölçüde artıracak olan MOBESE kameraları 5 ayrı bölgeden izlenecek. Sistemin gayesi, her türlü olaya karşı hızlı tedbir alınmasını sağlamak. Devamlı gelişen teknoloji ile değişen suç profilleri hakkında bilgi sahibi olmak, vatandaşın daha huzurlu hayat sürmesini sağlamak bizim birinci görevimizdir.

MOBESE sayesinde polis halk ilişkileri çok daha iyi boyutlara gelecektir. Bilecik merkezde bunun birçok örneğini gördük. Site ve işyerlerinde yaşanan hırsızlık ve diğer olaylarda MOBESE sayesinde kişiler yakalanmış, sisteminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Şehrin çeşitli yerlerine kurulan MOBESE kameraları sayesinde polisimiz asayiş, trafik, kaçakçılık ve diğer konularda daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmaktadır.'' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 12:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?