7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Polis Haftası etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatı’nın 163. kuruluş yıldönümü çerçevesinde Bilecik Emniyet Müdürlüğü personeli “Polis Hatıra Ormanı”na çam fidanı dikti. 

Vali Çolak, Akasyaaltı mevkiinde bulunan Polis Hatıra Ormanı’na ağaç dikme töreninde, küresel ısınmanın dünyadaki canlıların hayatını tehdit eder hale geldiği günümüzde, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca tüm yurt genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğine herkesin katılmasını istedi. Dikilecek her fidan ile yaşanılabilir bir çevrenin oluşturulmasına ve ülkenin erozyonla mücadelesine katkı sağlayacağını ifade eden Vali Çolak, “2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde bir genelgeyle ağaçlandırma seferberliği başlattı. Herkesi ağaç dikmeye davet ediyorum. Yeşil bir kuşak bırakmak istiyoruz. Gelecek nesillerimize güzel ve yeşil bir Türkiye oluşturmaktır. Bu yeşillikler bizlerin akciğerleridir. Çevrenin, ovanın temizliği, iklimin değişmesi yönünde ağaçlandırmanın çok büyük önemi vardır. Bu seferberliğe tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum ve fert olarak görevliyiz.” dedi. 

Tören, Bilecik Edebalı İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisi ve polis hatıra ormanına fidan dikilmesiyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 09:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?