5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Polis muhtar işbirliği

Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Polis müdürlerinin de katıldığı toplantıda, güvenlik hizmetlerinin daha verimli yürütülmesi ve asayişin temini konusunda mahalle muhtarlarının neler yapmaları gerektiği hususu ele alındı. Suçların önlenmesinde ve olaylara müdahale edilmesinde , mahalle muhtarlarının ve vatandaşların desteğinin şart olduğunun altını çizen Doğanç, "Muhtarlarımız güvenlik konusunda polisle halk arasında bir köprüdür. Muhtarlarımız asayiş meselelerini bize gelip söyleyebilirler. Bizlerle görüşmek isteyen muhtarlarımızın randevu almasına bile gerek yok. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emniyet teşkilatı huzur ve asayişin temini için elinden geleni yapacaktır" dedi.

Şüpheli kişilerin polise bildirilmesini isteyen Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, "Apartman, site ve toplu konutların bulunduğu yerlerde güvenlik kameralarının bulunması, hırsızlık ve gasp olayları açısından caydırıcı olmakta, ayrıca suçların aydınlatılmasında kolaylık sağlamaktadır. Mahalleye hakim ve mahallenin nabzını tutan muhtarlarımızın, mahallenin huzurunu bozan, kamu güvenliğini tehdit eden, suç işleyen, uyuşturucu madde bağımlısı olan, silah taşıyan ve suç işlemeye meyilli olan şahısları bizlere bildirmelerini istiyoruz.

Toplantılarda ve mahalledeki diğer sosyal ve kültürel faaliyetlerde polisle iş birliği yapılması hem polisin mahalleleri tanımasını sağlayacak, hem de polis-vatandaş münasebetlerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Halkın desteğini almayan hiçbir kurum başarılı olamaz. Bu bakımdan toplum destekli polislik projesi (TDP) çok önemlidir."dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 13:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?