7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Polonya Başkonsolosu Bilecik'te

Bilecik Ticaret Odası’nın düzenlediği iki ülke arasındaki “Ticari İlişkileri Geliştirme” toplantısına katılmak üzere Bilecik’e gelen Polonya Başkonsolosu Janusz Stec, Vali Musa Çolak’ı makamında ziyaret etti. 

Stec, ziyarette yaptığı konuşmada, dış ticaret konusunda Polonya’nın 3 milyar dolara yakın yıllık ihracatı bulunduğunu ve bunun yaklaşık 1 milyar 100 milyon dolarının Polonya’ya Türkiye’nin yaptığı ihracat olduğunu kaydetti. Türkiye’nin daha büyük oranda Polonya’ya ihracat yaptığını ifade eden Başkonsolosu Stec, “Polonya’nın dış ticaretinin ortaya çıkmasının sebebi Türkiye’den Polonya’ya ihraç edilen tekstil ürünleri nedeniyle oluşmaktadır. Türkiye’den Polonya’ya giden tekstil ürünleri kaliteli ve ucuz, dolayısıyla kalitesiz malların girmesini engelliyorlar. Düzenlenecek olan toplantıda iki ülkenin işadamlarını, yatırımcılarını yatırım yapmaya ikna edeceğiz. Tabii ki Polonya’lı yatırımcılarının da Türkiye’de yatırım yapmalarını istiyoruz. Dolayısıyla Türkiye’deki yatırım miktarları ve yabancı yatırımcılara sağlanan teşvikleri Polonya’daki yatırımcılara anlatacağız. Bilecik’e umarım bu ziyaretimiz son olmaz. Bu ziyaret esnasında elde edeceğimiz başarı bir sonraki ziyaretimizin temelini oluşturur.” dedi. 

Vali Çolak da, Bilecik’in tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri olan bir il olduğunu ve tarihi, doğal ve kültürel değerleri ulusal turizme açmak için çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 17:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?