7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Şehit ve gazi ailelerine yemek

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, 5. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine yemek verildi. 

Tabur Komutanlığı Sosyal Tesisleri'nde verilen yemeğe, Vali Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak, Kaymakam Vekili Oktay Ateş, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve eşi Arzu Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Yılmaz, 5. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanı Binbaşı Uysal Ağaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Aker ve eşleri, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile şehit ve gazi aileleri katıldı. 

Şehit ailelerinin ve gazilerin kendileri için çok değerli olduğunu, onların her türlü meselesine çözüm aramanın öncelikli görevleri olduğunu belirten Vali Çolak, "Vatan ve bayrak için canlarını seve seve veren şehitlerimiz mertebelerin en şereflisi olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bizler bugün huzurlu ve barış içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlere ve gazilerimize yapmamız ne gerekiyorsa onu yapmaya devlet olarak her zaman hazırız. Bizler her zaman şehit ailelerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi. 

Vali Çolak, daha sonra Kaymakam Ateş, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Belediye Başkanı İsmail Uzmay, il genel meclisi üyeleri Mehmet Büyükavcı ve Hasan Ergün ile birlikte ihalesi yapılan ve restorasyon çalışmaları başlayan Taşhan'da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yaklaşık 1,5 yıl önce inşaatı başlayan ve bu yıl hizmete giren anaokulunda ve 42 kişilik kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Vali Çolak, öğrencilerle sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?