30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Sevgi evlerinin hali valiyi kızdırdı

SEVGİ EVLERİNDEKİ AKSAKLIKLAR VALİYİ KIZDIRDI

Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, sevgi evlerinde incelemelerde bulundu.

Vali Akpınar, sabah saatlerinde geldiği erkek yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra, Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Yetim ile birlikte sevgi evlerini tek tek gezdi. Akpınar, 48 çocuğun bulunduğu sevgi evlerini en ince ayrıntısına kadar inceledi. Öğrencilerin yataklarını da kontrol eden Akpınar, "Bu yataklar standart değil" dedi.

Ayrıca odalarda bulunan dolapların çocukların erişemeyeceği kadar yüksek olduğunu fark eden Akpınar, elektrik düğmelerinin oda kapısının arka tarafında olduğunu görünce, "Bu evlerin elektrik tesisatını çizen mühendise madalya takmak gerekir" diye sitemde bulundu. Bazı binaların su tesisatında arıza olduğunu, bazı binalarda çatlaklarr oluştuğunu gören Akpınar, "Bir önce bu meseleleri halledin, mazeret istemiyorum" diye talimat verdi.

Bir evin elektrik tesisatı yüzünden kullanılmadığını öğrenince şaşıran Akpınar, "Maşallah devletimiz çok iyi çalışıyor. Şalter meselesi iki senede halledilmemiş" dedi.

Sevgi evlerine yeni geldiği için okula kayıt ettirilmeyen öğrenciler için, "Yarı yıl tatili arasında okula kayıt altına almanız gerekir. Neden bizim haberimiz yok, böyle şey olmaz. Bunu hemen halledin" talimatını verdi. Vali Akpınar, "Bu binalar hizmete gireli iki sene olmuş. En basit meselelere dahi çözüm bulunmamış. Resmi açılışı da olmamış. Aile ortamında çocuklarımızın kalacağı bir mekan yerine, kullanılmayan ev yüzünden yurda dönmüş. Öğrenciler odalara sıkıştırılmış. Bu çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

SEVGİ EVLERİNDEKİ AKSAKLIKLAR VALİYİ KIZDIRDI
SEVGİ EVLERİNDEKİ AKSAKLIKLAR VALİYİ KIZDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 07:51:04
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 16:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?