8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Söğüt Şenlikleri başladı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla başladı. Gül, törenler öncesi Ertuğrul Gazi'nin Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu. 

Şenlikler için ilk önce ilçe merkezinden başlayarak bir kortej oluşturuldu. Açılışta Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bilecik Valisi Musa Çolak, mehter takımının marşları eşliğinde Söğüt ilçe merkezinden Ertuğrul Gazi Türbesi'ne kadar yürüdü. Törenlere katılan binlerce kişi de kortejle birlikte yürüyüşe katıldı. Kortejin geçişi sırasında sokaklar gül suyu ile ıslatıldı. 

Söğütlüler de Türk bayraklarıyla süsledikleri evlerinden korteje katılan siyasilere ilgi gösterdi. 

Söğütteki şenlikler, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, KKTC'den gelen misafirler ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükleri ağırlıyor. Şenliklerin üçüncü gününde, sabah saatlerinde Yörükler ve devlet erkanı hükümet konağı önünde toplandı. Daha sonra atlı Yörüklerin ve Genelkurmay mehter takımının katılımıyla şenliğe katılanlar, Ertuğrul Gazi Türbesi'ne kadar yürüdü. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de saat 09.00 sıralarında Ankara'dan helikopterle Söğüt'e geldi. Yörük poşusu takan Gül, ilk olarak Ertuğrul Gazi'nin Türbesi'nde dua etti. Şenliklerin yapıldığı ilçe stadyumunun çevresine Yörük çadırları kuruldu. Bin civarında polisin görev aldığı şenliklerde halkoyunları gösterileri, cirit gösterileri, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran bölüğü gösteri ve konseri bulunuyor. Şenlikler dolayısıyla ilçe Türk bayrakları, Ertuğrul Gazi ve Atatürk'ün posterleriyle donatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 11:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tecvittin çimen IP: 85.103.219.xxx Tarih : 4.11.2008 21:56:03

Türklüğün ve yörüklüğün beşiği olan söğütte devlet adamlarının birlik beraberlik görüntüsü vermeye özen göstermesi mutlulk verici bir olaydır.