5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Söğüt Şenlikleri hazırlığı

Bilecik Valisi Musa Çolak, 728. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi Söğüt'te incelemelerde bulundu.

Vali Musa Çolak, İl Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç ve bazı kurum yetkilileri ile birlikte, 728. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi çalışmalar hakkında Kaymakam Vural Karagül ve Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş'ten bilgi aldı.

Kaymakamlık görevine atanan Karagül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak ve yapılan çalışmaları yerinde görmek için ziyarette bulunduğunu ifade eden Vali Çolak, "Söğüt tarihiyle, kültürüyle, kuruluşun ve kurtuluşun ve milletimizin makus talihinin yenildiği bir ilçemizdir.

Onun için burada görev yapmak herkese nasip olmaz. Söğüt'ün önemli eksiği bulunmuyor ama ihtiyaçlar bitmez. Son yıllarda Söğüt'e tarihi eserlerin restorasyonuyla, eğitimiyle, içme suyuyla, doğalgazıyla ve diğer hizmetlerle güzel yatırımlar yapılmıştır. Kaymakamlık ve belediye birlik, beraberlik içerisinde çalışıp ihtiyaçları karşılayacaklardır. Vali olarak her zaman yanınızdayım. Şenliklerimizi birlik, beraberlik ve huzur içerisinde kutlayacağız" dedi.

Vali Çolak, beraberindekilerle birlikte, Hamidiye İdadisi, Darul Eytam (Yetimler Yurdu), Kültür Sanat ve Konuk evi inşaatı, Ertuğrulgazi Türbesi, Türk Büyükleri Anıtı, tören alanı ve helikopter pistinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 11:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?