8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Söğüt Şenlikleri için hazırlıklar sürüyor

Bilecik Valisi Musa Çolak ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, eylül ayında yapılacak 727’nci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi bölgede yapımı süren çalışmaları inceledi. 

Vali Çolak, Milletvekili Poyraz, Söğüt Kaymakamı Yakup Canpolat, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Genel Meclisi üyeleri Ertuğrul Torun ve Süleyman Erbay ile birlikte kaymakamlıkta yapılan toplantının ardından şenliklerinin açılışının yapılacağı Hamidiye İdadisi ve Darüleytam, Söğütsen Seramik Fabrikası ek tesisleri ile 16 derslikli ilköğretim okulunda incelemelerde bulundu. 

Ertuğrulgazi Türbesi'nde devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Çolak, burada Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca düzenlenen gezi kapsamında Söğüt’e gelen Samsun, Düzce ve Muş gençlik merkezi öğrencileriyle sohbet etti. 

Vali Çolak, Söğüt’te her yıl Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerinin düzenlendiğini ve 727 yıldır devam eden böyle bir organizasyon dünyada olmadığını belirterek, “Bu şenlikler birlik ve beraberliğimize katkı sağlamaktadır. Bu, tarihimize, ecdadımıza ve kültürümüze olan vefanın, saygının bir örneğidir. Buraları herkesin görmesi ve buradan ders çıkarması gerekir. Buradaki kökler üç kıtaya yayılmıştır. Bilecik Türk dünyamızın merkezi durumundadır. Gelecek nesillere bu tarihi aktaralım” dedi. 

Milletvekili Poyraz da, tarihi mirasa sahip çıkma anlamında Söğüt’e büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Söğüt’ün temel meseleleri doğalgaz ve içme suyunu çözdük. Çalışmalarımız problemleri çözme noktasında kararlı bir şekilde devam edecektir. Bilecik-Söğüt arasındaki yolumuz tamamlandı, ayrıca bu yıl Söğüt-Eskişehir yoluna da başlayacağız. Buradaki tarihi eserlerimizin restorasyonu da bitirmek üzereyiz. Diğer taraftan tören alanında Ertuğrulgazi Türbesi'nin etrafında da güzel bir proje çizildi ve çalışmalar devam ediyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 18:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?