30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Söğüt tur kapsamına alınıyor

Bilecik'in Söğüt ilçesi 2012 yılında Prontotour'un kültür turları listesinde yer alacağı bildirildi.

Prontotour tarafından düzenlenen toplantıda, alt acente ve temsilci 25 kişi Söğüt'e gelerek ilçe hakkında bilgi aldı.

Osmanlı Konağı'nın işletmesini yürüten Namlı Otelcilik ile yapılan işbirliği kapsamında ilçeye gelen turizmciler, Osmanlı Konağı'nın Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Daha sonra Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret eden turizmciler, türbenin yakınındaki tarihi ardıç ağaçlarını da inceledi.

Namlı Otelcilik Genel Müdürü Kaan Erdin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında bölgedeki turizmi canlandırmak adına kültür turları düzenlenmesi için acentelerle işbirliği içinde olduklarını belirterek, bu proje kapsamında Prontotour'un da projeye katkı sağlayacağını kaydetti.

Projenin ilk ayağı olarak Prontotour'a bağlı acente sahibi ve temsilcilerinin ilçeye gelerek ziyarette bulunduklarını kaydeden Erdin, şöyle konuştu:

"Söğüt'ü tanıtmak adına Prontotour ve diğer acentelerle birlikte kültür turları düzenleyip bölgedeki turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Söğüt'ün Eskişehir'e yakın olması nedeniyle, aslında Eskişehir'e alternatif bir bölge. Kültürel anlamda oldukça yoğun bir atmosfer var bölgede. Düzenlenecek kültür turlarını Eskişehir ile birleştirerek buradaki maneviyatımızı, ecdadımızı herkese güzel bir şekilde ifade edebilmeyi planlıyoruz. 2012-2013 sezonu kültür turları anlamında Söğüt'ün önde olacağı, Söğüt turizminin tekrar canlanacağı belki Çanakkale'ye alternatif bir bölge olarak devam eden bir turizm hareketi olacağı kanaatindeyiz. Bu programa Prontotour'un Kültür Turları Müdürü Erdal Çeri, alt acente temsilcileri, kültür turları satış temsilcileri ve bu acentelerin sahipleri katıldı."

Prontotour Kültür Turları Müdürü Erdal Çeri de bütün turizm şirketleri ele alındığında yılda 500 bin kişinin kültür turlarına katıldığını belirterek, Söğüt ilçesine başlatacakları kültür turlarıyla ilçeye yıllık 100-150 bin turistin gelebileceğini söyledi.


 

AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 18:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?