7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Söğüt'te bilim şenliği

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bilim şenliği düzenlendi. 

Söğüt Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen bilim şenliğinin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğuna işaret ederek, dünyadaki hızlı değişim ve gelişimin yakalanması gerektiğini ifade etti. Öztosun; "Hızla gelişen ve değişen dünyada, geleceğin üretken bireylerini hayata hazırlamak, yaratıcılıklarının, üretkenliklerinin arttırıldığı bir eğitimin sağlanması, eğitim sisteminin öncelikli hedefleri arasında yeralmaktadır." dedi.


Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı şenlikte, yüzlerce öğrenci Planeteryum'dan yapay uzayı izleyerek, yıldızlar ve gezegenler hakkında bilgi aldı.

Şenlikte, Milli Eğitim Bakanlığı, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje tabanlı beceri yarışmasında, Bilecik ikinciliği kazanan Mekatronik Perde dikkat çekti.

Söğüt Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Elektrik-Elektronik alanı öğrencilerinden Onur Bağırkan, Tevfik Bodur, Erkan Turgutoğlu ve Mustafa Öztürk'ün gerçekleştirdiği projede, ışığa duyarlı, otomatik olarak açılan ve kapanan bir perde sistemi geliştirildi.

Hasta ve yaşlılar için tasarlanan bu icat geliştirildiği takdirde seralarda ve oto garajlarda da rahatlıkla kullanılabileceği belirtildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:29:09
Güncelleme :9 Haziran 2008 Pazartesi 16:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?