30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Sokak hayvanları için 30 bin lira ödenek

BAKANLIKTAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİLECİK'E 30 BİN LİRA ÖDENEK

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bilecik'e sayıları her geçen gün artan sokak hayvanları için 30 bin lira ödenek aktarılacağı bildirildi.

Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın gayretiyle gönderilen ödenekle sokak hayvanları kısırlaştırılıp aşılanacak. Bilecik, Bozüyük ve diğer ilçelere gönderilecek ödenek hakkında Hayvanları Koruma Kurulu toplantısında bilgi veren Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Çevre ve Orman Bakanlığınca Bilecik'e 500 sokak hayvanının kısırlaştırılması, aşılanması ve işaretlenmesi için 30 bin lira ödenek verileceğini söyledi.

Sokak hayvanlarının kontrolü, vatandaşın daha sağlıklı bir çevrede yaşamasının temini için çalışmaların hassasiyetle yürütüleceğini ifade eden Kayhan, Hayvanları Koruma Kurulu üyelerince Bilecik Belediyesine 75 hayvan için 4 bin 500 lira, Bozüyük Belediyesine 200 hayvan için 12 bin lira, Gölpazarı Belediyesine 150 hayvan için 9 bin lira ödenek ayrılmasına karar verildiğini bildirdi.

Gönderilecek ödeneklerin sadece sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve işaretlenmesi ile ilgili çalışmalarda kullanılmasına ve kısırlaştırılacak hayvanlardan en az yüzde 50'sinin dişi hayvanlardan seçilmesine dikkat edilecek. Ayrıca 2011 yılı içinde yapılacak bu çalışma için geçen yıllardan farklı renkte kulak küpesi kullanılacak ve Sivil toplum örgütü ile mahalli hayvan koruma görevlileri de çalışmalara dahil edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 18:09:01
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 00:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?