2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Sokak köpeklerine nüfus cüzdanı

Bilecik Belediyesi tarafından kurulan barınakta toplanacak başıboş köpekler, gerekli aşı ve tedavileri yapılıp kimliklendirildikten sonra doğaya bırakılacak. Uygulamada dişi köpekler ise kısırlaştırılacak.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentte başıboş dolaşan köpekleri veteriner hekimlerin gözetiminde toplayıp, İstasyon Mahallesi’nde oluşturdukları Hayvan Barınağı’na götüreceklerini, hasta köpekleri de tedavi ederek aşılarını yaptıracaklarını kaydetti.

Dişi köpekleri de kısırlaştırmayı düşündüklerini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

’’Köpeklerin tüm bakımları bittikten sonra kulaklarına küpe takıp kimlik numarası vereceğiz. Kimliklendirilen köpekleri sağlıklı hale getirdikten sonra doğaya salacağız. Amacımız, tüm köpekleri sağlıklı ve tehlikesiz hale getirmektir. Bu çalışmayla, vatandaşın köpeklerden hastalık bulaşma endişesi de ortadan kalkacak.’’

Yağcı, uygulayacakları projenin barınak bölümünü bitirdiklerini, gelecek haftalardan itibaren başıboş dolaşan köpekleri toplamaya başlayacaklarını ifade ederek, köpeklerin kimlik kayıtlarında aşı tarihi, geçirdiği hastalıkların türü ve tarihi, barınakta ne kadar tutulduğu, cinsiyeti ve yaşının yer alacağını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 22:36:37
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 11:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?