5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Statta düğün tartışması

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın 5 bin kişinin katılımıyla kızını Edebali Stadı’nda evlendirmesi tartışma yarattı. CHP İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi, stadın düğün için tahsis edilmesinin hukuka aykırı olduğunu savunurken, AKP’li Başkan Yağcı da "Bakanlıkça onaylanan bedeli yatıran herkes bu hakkı elde eder" dedi.

BİLECİK’te AKP ile CHP’lileri karşı karşıya getiren düğün, tartışmalara rağmen stadyumda yapıldı. CHP İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi’nin itirazlarına rağmen Bilecik’in AKP’li Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın kızı Fatma Ecem Yağcı, İbrahim Gezer’le önceki akşam Edebali Stadyumu’ndaki düğünle evlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı düğünde stadyumdaki saha içerisine masa ve sandalyeler konuldu. 300’ün üzerinde çelenk gönderilen düğünde ilk olarak Bilecik Mehter Takımı gösteri sundu. Alkışlar arasında stadyuma giren gelin ile damat, saha içerisinde kurulan platformun üzerine çıkıp buradaki masaya oturdu. Sanatçılar Mithat Körler ile Azra’nın şarkı söylediği düğünde havai fişek gösterileri de yapıldı.

Hukuka aykırı

CHP İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi, stadyumun Başkan Yağcı’nın dünürü Mehmet Gezer’e düğün için tahsis edilmesinin hukuka aykırı olduğunu savunmuştu. AKP’li Başkan Selim Yağcı da Tüfenkçi’yi konuyu siyasi çekişmelere alet etmekle suçlayarak şöyle demişti: "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait tesisler isteyen herkese müsait olduğu ölçüde tahsis edilir. Sene başında toplanan il komisyonu tarafından belirlenen ve Bakanlıkça onaylanan bedeli yatıran herkes bu hakkı elde eder. Dünürüm Mehmet Gezer Bey de davetlilerin fazla olması sebebiyle stadyumu kiralamıştır."

Vali ve Başsavcı şahitlik yaptı

GELİN Fatma Ecem Yağcı’nın (Gezer) nikáh şahitliğini Bilecik Valisi Musa Çolak, damat İbrahim Gezer’in şahitliğini de Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Harun Yılmaz yaptı. Genç çiftin nikáhını kıyan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "İki dönemdir başkanım. İlk kez bir nikáh kıydım. Bu da kızımın nikáhı oldu. Çok mutluyum" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 17:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?