5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Sulama göleti köylerin umudu oldu

Bilecik Valisi Musa Çolak, Osmaneli ilçesine bağlı köylerde gölet inşaatlarını ve diğer yatırımları inceledi.

Vali Musa Çolak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada, Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, İl Genel Meclisi Üyesi Hayati Kaba ile birlikte Osmaneli köylerinde incelemelerde bulundu.

Bereket köyünde DSİ 3. Bölge Müdürlüğünce 8100 metreküp su toplama hacmine sahip sulama göleti inşaatının tamamlandığını, İl Özel İdaresince alt yapı ve kanalizasyon borularının yapılacağını ifade eden Vali Çolak, ''Bu bölgede yapılan göletlerle köylerimiz ekonomik ve sosyal yönden kalkınacak. Sulama projesi tamamlandığında tarımda önemli gelişmeler sağlanacak. Sebze ve meyve üretimindeki artışlar vatandaşımızın hayat standardını daha iyi duruma getirecektir” dedi.

Çolak, 2010 yılı yatırım programına alınan Osmaneli Çiftlik köyünde yine DSİ bölge Müdürlüğünce yapılacak göletleme alanında da incelemelerde bulundu. Akçapınar köyü Gaziler Mahallesi'nde İller Bankası Kalkınma payından verilen ödenekle döşenen 4000 m2 kilitli parke taşı çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Çolak, meydan düzenlemesinin çok güzel olduğunu söyledi.

Köyün önemli gelir kaynağı olan domates üretimi hakkında üreticiler ve alıcılarla görüşen vali, Düzmeşe köyünde köy konağı ve düğün salonunu inceledi. Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla sohbet eden Çolak, "Köylerimiz artık sosyal ve ekonomik yönden yaşanabilir bir hale gelmiştir. Köylerimiz her geçen gün gelişmektedir. Sizler de birlik ve beraberlik içerisinde, gelenek ve göreneklerinize sahip çıkın, devlet olarak yapılması gereken hizmetleri biz yaparız'' diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 13:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?