5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Tarihi kervansaray otel oluyor

RESTORASYONU TAMAMLANAN TARİHİ KERVANSARAY OTEL OLARAK KİRAYA VERİLİYOR

Bilecik'in Vezirhan beldesinde 5 milyon liralık harcamayla 2 yılda restore edilerek otel haline getirilen tarihi kervansaray, Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından aylık 13 bin liraya kiraya verilecek.

Bilecik-Sakarya kara yolunun 30. kilometresinde bulunan tarihi kervansaray orijinaline sadık kalınarak restore ettirildi. İstanbul-Antalya karayolu güzergahında bulunan kervansaray yeni bir anlaşıyla 4'ü suit oda olmak üzere 36 odalı ve büyük bir salona sahip bir şekilde tefriş edildi. Jeneratör ve özel ayrı binada yemekhane bölümü de bulunan tarihi kervansarayda 4 bin 273 metrekare kullanılabilir alan bulunuyor. Önünde otopark, yan tarafından çocuk parkı da bulunan tarihi kervansaray Sakarya, Bilecik, Bursa ve İstanbul'daki turizm yatırımcıları için cazip bir yatırım olarak görülüyor.

Bursa Valiliği önderliğinde hayata geçirilmeye çalışıyan "Kuruluştan kurtuluşa" projesinin başlangıç noktası olan Bilecik'te böyle bir otelin faaliyete girmesi bu bölgede turistik bir konaklama hizmetinin olması ile daha da güçlenecek. Bilecik'ten sonra İznik'e geçen güzergahın üzerinde yer alan, Antalya'dan İstanbul'a dönenlerin de rahatlıkla kullanabileceği yol üstündeki otele turizm yatırımcısı aranıyor. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce açılacak ihalede 6 Kasım Cuma gününe kadar aylık 13 bin liradan tesisi kiralama imkanı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:58:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 13:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?