2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Tarihi okula 400 milyar onarım bütçesi

Bilecik’te Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan tarihi okul binası, Bilecik Belediyesi tarafından onarılıyor. Bir zamanlar çürümeye terk edilen tarihi okul, 1905 yılında Bilecik Rüştiyesi adı altında hizmete girmiş, 1934 yılında Bilecik orta okulu, daha sonra Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak kullanılmıştı.

400 milyarlık bütçe ayrılan tarihi binanın onarımına başlanırken, onarımı Bekdemirler İnşaat şirketi üstlendi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tarihi binanın göz göre göre yok olmasını istemediklerini belirtirken, "Bize atalarımızdan yadigar kalan mirasları koruyamazsak köklü geçmişimizi nasıl anlatacağız. Tarihi binaları el birliği içinde korumamız gerekir. Bu konuda bize herkesin destek olmasını istiyoruz. Sultan Abdülhamid Han’ın aziz hatırasının yaşatılması için bize düşen vazifeyi öz veriyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Tarihi okulun onarımı sona erince Belediye Binası olarak hizmete açacağız. Belediye binasının onarımı Eylül ayı içerisinde tamamlanacak ve yeni belediye binamıza taşınarak hizmete devam edeceğiz" diye konuştu.

Bulabildiğimiz kadar araziye dar ve orta gelirliler için konut yapacağız. Kaç konut olacağı şu an net değil, ancak bunu on binlerle ifade ediyoruz. Çok az peşinatla, çok uzun vadeli rakamlarla konut sahibi olabilecekler” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 16:47:38
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 19:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?