7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Tarıma destek büyüyor

Bilecik Valisi Musa Çolak, "Kırsal Kalkınma Programı" çerçevesinde alınan yüzde 50 hibeli soğuk hava tesisatlı 6 aracı sahiplerine teslim etti. Amaçlarının tarım sanayi entegrasyonunu sağlamak olduğunu belirten Vali Çolak, "30 proje başvurusunun 26'sını kabul ederek üreticilerimize 1,5 milyon YTL hibe desteği verdik. Köydes projesinde Bilecik'te 26 milyon YTL ödenek tahsis edildi" dedi. 

Tarım İl Müdürlüğü bahçesindeki törende, hibeli araçlar görücüye çıktı. Tanıtım törenine Vali Çolak'ın yanısıra, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve daire müdürleri de katıldı. 

Vali Musa Çolak, programla birlikte altyapının geliştirilmesi, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının artırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Amacımız, tarım sektörümüzün, planlı, ürettiğini işleyen ve pazarlayabilen, rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulması için, tüm kaynaklar en iyi şekilde kullanılarak uygun yatırımlar yapılmalıdır. Bu kapsamda hazırlanacak projeler dikkatli ve yeterli hazırlanmalıdır. Üreticilerimizin ürünleri daha kaliteli üretip, hijyenik ortamlarda depolayıp taşıması bugünkü rekabet ortamında çok büyük önem arz etmektedir. Biz valilik olarak üreticilerimizin bu amaçlar doğrultusunda hazırladıkları projeleri değerlendirip mutlaka destek verilmesi için gayret edeceğiz.Bu kapsamda ilimizde 2007 yılı içinde toplam 4 milyon 236 bin YTL tutarında 30 adet proje başvurusu yapılmış ve bunlardan 26 adet proje kabul edilerek toplam 1,5 milyon YTL tutarında yüzde 50 hibe desteği sağlanmıştır" dedi. 

Vali Çolak, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli kırsal kalkınma projelerinden olan KÖYDES Projesi kapsamında, Bilecik'te 26 milyon 250 bin YTL ödenek tahsis edildiğini, 774 kilometrelik köy yollarının asfaltlandığını, 43 adet şebekeli içme suyu projesi, 8 adet kanalizasyon ve 2 adet sulama projesinin hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.
2010 yılına kadar devam edecek program çerçevesinde araç sahipleri hibeli soğutucuları 2 yıl satamıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 13:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?