7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

TEDAŞ'la belediyenin ilginç düellosu

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde TEDAŞ ve belediye, borçları yüzünden karşı karşıya geldi.

TEDAŞ, 10 bin YTL alacaklı olduğu belediyenin su pompalarının elektriğini kesmeye kalkınca, belediye de TEDAŞ'ın, belediye arazisi üzerindeki trafosundan 10 yıllık borcu olan 19 bin YTL'yi istedi. Taraflar, kozlarını mahkemede paylaşacak.

Gölpazarı Belediyesi, TEDAŞ'a olan borçları yüzünden zor anlar yaşıyor. TEDAŞ, 10 bin YTL civarındaki borcunu tahsil etmek için, ilçeye su veren pompaların elektriğini kesmeye kalkıştı.

İlçede yapılan Kiraz Festivali'nin arefesine denk gelen bu olay, Belediye Başkanı İsmail Uzmay'ı kızdırdı. Başkan Uzmay, TEDAŞ'ı incelemeye aldı ve belediye arazisi üzerindeki bir trafosunun belediyeye hiç kira ödemediğini tespit etti. Başkan Uzmay, 10 yıl geriye giderek kira tespit ettirdi ve yaklaşık 19 bin YTL çıkan alacağını tahsil etmek için TEDAŞ'ı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

10 bin YTL borç için ilçeyi susuz bırakmayı göze alarak elektrikleri kesmeye kalkışan TEDAŞ'la, TEDAŞ'a 19 bin YTL'lik kira borcu çıkararak misillemede bulunan belediye arasındaki kavganın mahkemede ne şekilde sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?