8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

TOKİ kiracılara yaradı

Bir zamanlar kiralık ev bulunmayan Bilecik'te TOKİ'nin toplu konut yapmasıyla beraber birçok ev boş kaldı. Toplu konutları ile birlikte Bilecik'te konut meselesi büyük ölçüde çözülürken, şehir merkezindeki ev sahipleri aylardır boş duran dairelerine kiracı bulabilmek için denemedik yol bırakmıyor. İlanla kiracı arayan ev sahipleri, kiraları da büyük ölçüde düşürdü. Evlerinin önlerine pankart asarak kiracı arayanların yanı sıra, cadde ve sokakların müsait yerlerine, işyerlerinin camlarına ilan asan, gazetelere ilan veren ev sahipleri kiracı bulamamaktan dert yanıyor. 

Ev sahipleri, "Bundan birkaç yıl önce Türkiye'nin konut açığı en fazla olan ilerl arasında olan Bilecik'te istendiği zaman ev bulmak imkansızdı. Mevcut kiracı evi boşaltmadan diğer kiracılar talip olurdu. Ev sahipleri kiracı beğenmiyordu, istedikleri depozito ve fiyata evlerini kiraya veriyorlardı. Ancak 3 yıl önce başlayan TOKİ konutları her şeyi değiştirdi. TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesin ardından şehir merkezindeki bir çok vatandaş TOKİ'ye taşındı ve yüzlerce ev boş kaldı. Yaklaşık 6 aydır evler boş duruyor" diye konuştu. 

Evleri aylarca boş duran ev sahipleri kiraları da büyük ölçüde düşürdü. Merkezdeki 4 odalı ve 130 metrekare civarındaki evleri sonbahar aylarında 400 YTL'den kiraya vermek isteyen ev sahipleri, evleri 6 aydır boş durunca kira miktarını 300 YTL'ye kadar indirdi. Evinde kiracısı olan gayrimenkul sahipleri ise, kiracıların daha ucuz ve konforlu bir eve taşınmaması için kira indirimine bile gitmek zorunda kalıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 17:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet nizamoğlu IP: 85.108.21.xxx Tarih : 13.02.2008 12:35:30

anlamıyorum. toki ev sahibi olamayanları kolay birşekilde ev sahibi yapıyor. ama gidin bakın yarısından fazlası kiraya veriyor. yan evi olanlara bir ev daha kazandırıyor. ama bizim ülkemizde böyle şeyler normaldir.