7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Toprak Holding'te iş bırakma

Eskişehir ile Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Toprak Holdinge ait fabrikalarda çalışan işçiler işi bıraktı.

Türkiye Çimse-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kürşat Ceylan, Eskişehir ile Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Toprak Holding AŞ'ye ait fabrikalarda doğal gaz borcu ödenmediğinden dolayı işçilerin izne çıkarıldığını belirterek, işçilerin alacağı maaşların da ödenmediğini söyledi.

Adalar mevkisinde toplanan bir grup Toprak Holding AŞ işçisi adına konuşan Ceylan, Toprak Holding AŞ'ye ait iş yerlerinde çalışan sendikalı bir üyenin ortalama alacağının 4 bin YTL olduğunu belirtti.

Ceylan, üyelerin alacaklarının, 2006 Eylül, haziran ve aralık ayı ikramiyelerinin 3'te 1'i, haziran ayı ikramiyesinin tamamı, haziran ayı maaşının 3'te 2'si, ağustos ayı maaşının 3'te 1'i, eylül ayı maaşının tamamı, eylül ayı ikramiyesinin tamamı ile 2007 yakacak parası olduğunu bildirdi.

Toprak Holding AŞ yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:

''Üretimin durması, alacaklarımızın ödenmemesini haklı gösterecek bir gerekçe olamaz. Üretim yaparken de maaş ödemelerimizi üçe bölünerek almaktaydık. Gösterdiğimiz iyi niyetin karşılığı olarak hiç maaş alamadığımız aylar da oldu. Toprak işçisinin ağır yaşam şartları altındaki ezilmişliğini görmezden gelen hiçbir ahlaki yapıyı kabul etmiyoruz. Bunun sorumlusu olan Halis Toprak'ı buradan uyarıyoruz. Yıllardır seramik işçisi nasıl bu taşın altına kendisi girdiyse Halis Toprak'ın da bir an önce gayrimenkullerinin satışını gerçekleştirip adeta kangren olmak üzere olan sorunlarımızı çözmesi gerekmektedir.'' Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 10:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan yılmaz IP: 78.173.147.xxx Tarih : 18.10.2007 00:01:52

kardeşim ne biçim iştir ne olcaksa olsun yeter artık ama halis toprak çok bela aldı asıl bunların cevabı nsl vercek