7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Toptan'dan tezkere değerlendirmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, yarın Meclis'te tezkere müzakeresinin yapılacağını belirterek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine seçilip, tarih ve millet önünde vatanın bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalma yemini ettikten sonra lafı oraya buraya getirenlerle yarın yüz yüze geleceğiz. Onları da göreceğiz" dedi. 

Bilecik Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış törenine katılan Toptan, burada yaptığı konuşmada Hakkari'deki terör saldırısına temas ederek, Türkiye'nin her ne pahasına olursa olsun terörle mücadelesine devam edeceğini vurguladı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, yarın TBMM'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışına asker sevkiyle ilgili hükümet tezkeresi müzakeresinin yapılacağını hatırlatarak, "Orada öyle ümit ediyorum ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerine düşeni mutlaka layıkıyla yerine
getirecektir. Çünkü bizim hükümete, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, terörle mücadele eden devletin tüm güvenlik birimlerine güvenimiz tamdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine seçilip, tarih ve millet önünde vatanın bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalma yemini ettikten sonra lafı oraya buraya getirenlerle yarın yüz yüze geleceğiz. Onları da göreceğiz" diye konuştu. 

Toptan'ın konuşması, töreni takip edenlerden büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 21:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?