5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Tünele Bakan teftişi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde inşaatı devam eden hızlı tren tünellerinde incelemelerde bulundu.

Tünel inşaatını gezerek yetkililerden bilgi alan Yıldırım, Bilecik mevkiinde bazı tünellerin çökmesiyle ilgili soru üzerine, "Vatandaşın kafasını kimse karıştırmasın, hızlı tren henüz yapım aşamasında. İnşaat çalışmaları, ikisi Türk ve ikisi Çinli olmak üzere 4 firma tarafından yürütülüyor. İçeriye taş düşer, çatlar. İnşaat sırasında doğal bir şey bu. 'Tünel çöktü, patladı' gibi haberler doğru değil. Bunlar sansasyonel haberler. Bu tür haberlere itibar edilmemesi lazım" dedi.

Bilecik'te arazinin zorlu olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, "Bizler ülkemize hizmet ediyoruz. Burada hem karayolunun hem tren yolunun düz olması için çalışma yapmamız gerekiyor. Bilecik'in rampaları ve vadileri zor. Endişe ne zaman olur? Yolu yapar, trenler geçer, çökme olursa o zaman tehlike var demektir.

Önemli olan, yapım esnasında eksikliklerin ortaya çıkmasıdır. Yapıyı baştan sağlam temeller üzerine oturtmaktır. Burada çalışanların moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Biz bunların tedbirini mutlaka alırız. Metrelerce aşağıya iniyorsun. Buradan büyük yer altı kaynağı da çıkabilir. Yumuşak, gevşek zemin çıktığında, başka bir tedbir alınamazsa güzergahı değiştirmemiz gerekir. Avrupa'daki konforlu seyahatlerin bizde de olması için çalıyoruz" diye konuştu.

"ANKARA-İSTANBUL HATTINI 3 YILDA BİTİRECEĞİZ"
Bakan Yıldırım, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin 3 yılda biteceğini anlatarak, "Bildiğiniz gibi Ankara-Eskişehir arasını bitirdik. Burası elimizde olmayan nedenlerden dolayı 2 yıl gecikti. Başlayalı 2 ay oldu. Burada yoğun bir çalışma görüyoruz. Yapılan tünellerin sayısı 6'yı geçti. Toplam 40 tünel, 27 viyadüğü imkanlar dahilinde 3 yıl içinde yapıp bu hattı bitireceğiz. Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek hızlı tren hattı hizmete girecek" açıklamasını yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yapımı halen devam eden Bozüyük-Mekece duble yolunda da incelemelerde bulundu. Sakarya Nehri üzerinde yapılan köprü hakkında yetkilerden bilgi alan Yıldırım, duble yolu 2 ay içinde bitirip hizmete sokacaklarını söyledi.

Bakan Yıldırım, Marmaray Projesi'nin de İstanbul'un trafiğini rahatlatacak bir proje olduğunu sözlerine ekleyerek, "Bu hızlı tren de Marmaray ile birleşiyor. Dolayısıyla İstanbul'dan Edirne'ye kadar olan kısmını da başlatıyoruz. Ankara-Sivas hattının Yerköy-Yozgat-Sivas bölümlerinin altyapı çalışmaları başladı, ihale aşamasında" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a incelemelerine; Vali Musa Çolak, Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada ve TCCD. Genel Müdürü Süleyman Kahraman da eşlik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?