7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Türk Ocakları Bozüyük'te toplandı

Türk Ocakları bölge toplantıları Bozüyük’te başladı. 

Bozüyük Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Türk Ocakları’nın bölge toplantısına Bozüyük Kaymakamı M. Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Türk Ocakları Genel Sekreteri Prof. Orhan Kavuncu, Genel Sekreter Yrd. Bülent Aksoy, Bozüyük Şube Başkanı Abdullah Devlez, Osmangazi Üniversitesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Nedim Ünal, Afyon Şube Başkanı Hüseyin Tutumlu, Kütahya Şube Bşk.Yrd.Doç.Dr. Mehmet Göral, Bilecik Şube Bşk. Erol Karaman ve ocak üyeleri katıldı. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Kaymakam M.Ali Özyiğit, “Türk ocaklarında Türk milletinin kişiliği şekillenir. Türk kimliğinin yayılmasında Türk ocaklarının payı büyüktür” dedi. 

Türk ocaklarının gerekliliğine vurgu yapan Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu da, “Türklük şuurunu aklımızdan çıkardığımız an yok olmaya mahkumuzdur. Siyaset ve hizmeti ayrı tutmak çok önemli. Siyaset seçimlerde başlar, seçimlerde biter, fakat hizmet süreklidir” diye konuştu. 

8 bölge toplantısı yapmayı hedeflediklerini ifade eden Türk Ocakları Genel Sekreteri Prof. Orhan Kavuncu ise “Bölge toplantılarına Bozüyük ve Sivas ile başlıyoruz. Günü birlik siyaset peşinde koşmak kimseye yarar sağlamaz. Türk ocakları olarak ülke gündemini meşgul eden konularda ortak bir hareket oluşturmalıyız. Gençlerin eğitimi, vatana yararlı fertler olarak yetişmeleri çok mühim. Bunun için Türk Yurdu dergisini herkes okumalı. Dünyada ekonomik sıralamada ön sıralarda olmadığımızdan küresel adalet bizim için yeterli şekilde işlemiyor. Bunu sağlamak için de çok çalışmalı, ülkemizi ekonomik açıdan da en üst sıralara el birliği ile taşımalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 14:47:26
Güncelleme :24 Ekim 2007 Çarşamba 14:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?