7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Türkçe tabela konusu gündemde

Bozüyük'te, Selahattin Şeker Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Bilinçli Tüketici Kulübü Rehber Öğretmeni Elif Yel ve öğrenciler, Belediye Meclisi’nin 2007 yılı ilk olağan toplantısına katılarak, işyerlerinde Türkçe isim kullanılması ve yerli malı kullanılmasının teşviki için karar çıkarılmasını istedi. 

Verilen önerge ile ilgili çalışma yapılabilmesi amacıyla Belediye Meclis üyelerinden oluşan 5 kişilik özel bir komisyon kuruldu. Bu komisyon 1 ay boyunca çalışacak ve konu ile ilgili detaylı çalışma yaparak nasıl bir sistem uygulanması gerektiğini araştıracak. Şubat ayı olağan meclis toplantısında da diğer meclis üyelerine bilgi verilerek önergenin kabul edilip edilmeyeceği oylanacak. 

Belediye Meclisi’ne kısaca bilgi veren Rehber Öğretmen Elif Yel, Bilinçli Tüketici Kulüb ve faaliyetlerini de tanıttı. Yel, okuldaki çalışmalarına Eylül ayı sonlarında başladıklarını ve Ekim ayı başlarında da “Yerli Malı Kullan ve Kullandır” kampanyasını başlattıklarını, bu kampanyayla ilgili olarak okul içerisinde 3 hafta çalışma yaptıklarını anlattı. Daha sonra kampanyanın tanıtımı için kaymakam, milli eğitim müdürü ve belediye başkanıyla görüştüklerini anlatarak verdikleri destek için onlara teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 17:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?