8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Tuz yerine solüsyon dönemi

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi tarafından yollardaki buzlanmayı önlemek ve asfalta zarar vermemek için tuz yerine solüsyon kullanılıyor.

Belediye Yol-Asfalt Birimi'nin solüsyon (buz çözme uygulaması) çalışmasıyla vatandaşların ulaşımlarını rahat bir şekilde yapmaları hedefleniyor. 48 saat boyunca etkisini kaybetmeyen sıvı, kar yağışının ardından çok sayıda noktaya püskürtülerek kullanılırken aynı zamanda yeni yapılan asfalt ve kaldırımlara zarar vermiyor.

Geçen yıl deneme amaçlı kullanılan solüsyon uygulamasının kolaylığı ve uzun süreli etkisi nedeni ile bu yılda kullandıklarını dile getiren belediye yol-asfalt birimi yetkilileri "bu yöntem sayesinde ilçemizde buzlanmadan dolayı yaşanan aksaklıkları büyük ölçüde gidermiş oluyoruz, şehir merkezinde yaptığımız çalışmaların yanı sıra mahalle ve sokaklarda da solüsyon kullanıyoruz. Kar yağışının başladığı saatlerden itibaren döktüğümüz solüsyonlar, merkezdeki kavşak noktalar, mahalle ve sokaklar ile okul yollarında da devam ediyor. Yoğun kar yağışının vatandaşlarımız için bir kabus olmasını engellemek için gece-gündüz çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 22:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?