5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Bilecik'te

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bozüyük-Mekece-Adapazarı yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Anadolu ve Akdeniz Bölgesi arasındaki ulaşımı sağlayan 134 kilometre uzunluğundaki Adapazarı-Mekece-Bozüyük yol yapım çalışmalarının bulunduğu bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çalışmaları helikopterden inceleyen Yıldırım, daha sonra Bilecik milletvekili Fahrettin Poyraz, Vali Musa Çolak, partililer ve basın mensuplarıyla birlikte bir araca binerek bölgeyi karadan gözlemledi. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Yıldırım,
vatandaşlara yolun 6 ay sonra bitirileceği sözünü verdi.

Bilecik'in Küplü köyünde mola veren Bakan Yıldırım, köylülerle sohbet etti. Yol çalışmalarını en kısa sürede tamamlamak istediklerini açıklayan Yıldırım, "6 ay sonra Sakarya'dan girecek bir araç hiç durmadan Bozüyük'e varabilecek. Gidiş-geliş olmak üzere toplam 4 şerit hizmete girecek. Dillere destan olan Mekece-Bozüyük yolunda iş büyük oranda tamamlanma aşamasına geldi.

Önümüzdeki yaz başlamadan burada trafiği açacağız. Günde 15 bin aracın geçtiği bir yol burası. Birçok bölgeyi bağlayan bu yola çok önem veriyoruz. Bu projeye harcanan para ile 100 bin nüfuslu bir şehri yeni baştan inşa edersiniz" diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son olarak yolun izlendiği kumanda odasını da ziyaret ederek bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 10:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?