7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Üniversite için güzel haber

Bilecik Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'dan oluşan heyet, geçtiğimiz hafta 2 gün Ankara'da kalarak temaslarda bulundular. 

Milli Eğitim Bakanı H. Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve çok sayıda yetkili ile görüşen heyet, sergiledikleri birlik ve beraberlikle Ankara bürokrasisini hayrette bırakırken, istediklerini alarak döndüler. Bakan Çelik, bir fakülte binasını yapmak için söz verirken YÖK Başkanı Özcan ise, önümüzdeki günlerde Bilecik'i ziyaret edeceğini ve Bilecik Üniversitesi'nin taleplerine öncelik vereceğini söyledi. Gümrük Genel Müdürlüğü makam aracı ve hizmet aracı vermeyi taahhüt ederken, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü de yurt yapılması konusunda gerekeni yapacağını ifade etti.

Devlet ve devletin Bilecik'teki temsilcileri, Bilecik Üniversitesi'nin altyapısının oluşması için ellerinden geleni yaparken, sıranın millette olduğu belirtiliyor. Bilecik Üniversitesinin kurulması için Devlet Millet işbirliği sergilenmesi istenirken; “Devletin temsilcileri üniversite için çalışıyorlar. Millette elini taşın altına koymalı. Bilecikliler, kendi üniversitesine sahip çıkmalı. Bilecik'te güzel bir Devlet Millet işbirliği sergilenmeli” denildi.

Haber11.net
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 12:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?