5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Vali ABD yolcusu

Bilecik Valisi Musa Çolak 3. Dünya Türk Festivali'ne katılmak için Türk Amerikan İlişkileri Derneği'nin daveti üzerine Bilecik'i tanıtmak için ABD'ye gidiyor.

Vali Çolak Amerika yolculuğu öncesi yaptığı açıklamada, "Bilecik'i tarihi, kültürel ve turistik yönlerden tanıtmak ve Bilecik'in kalkınmasında girişimlerde bulunmak zorundayız.

İlimiz ve çevresinde ecdat yadigarı tarihi eserlerimizin büyük kısmının restorasyonunu yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Osmanlı Devleti'nin kuruluşu Bilecik'te gerçekleşmiştir. Bilecik, Söğüt yolunu genişleterek hizmete açtık. Bilecik'i iyi bir şekilde tanıtmamız gerekir.

Söğüt Ertuğrulgazi'yi anma şenlikleri ile ulusal ve uluslararası alanda organizasyon ile tarihimizi, ecdadımızı, kültürümüzü anmak ve birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirme açısından çok büyük önem arzetmektedir.

Uluslararası tanıtmak bizim başlıca görevimiz. Bunun için Amerika'nın Chicago kentinde Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu ve Bilecik'i tanıtmak için 3. Dünya Türk festivaline katılıyoruz"dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 17:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?