2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Vali araya girdi taraflar barıştı

Bilecik Valisi Ayhan Çevik, merkez Sütlük Köyü’nde 2 kişinin öldüğü olaylar sonrasında çıkan kavgada tarafları barıştırdı. Sütlük Köyü’nde, 10 ay kadar önce Kars’ın Kağızman İlçesi’nden göç eden 2 kişinin öldürülmesiyle patlak veren olaylar, yerini barış ve kardeşliğe bıraktı.

Vali Ayhan Çevik, 32 hane, 90 nüfuslu Sütlük Köyü’ne giderek vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı verdi. Olaylardan sonra sürekli köye gelen Çevik, vatandaşlara tahriklere kapılmama uyarısında bulunurken, "Hepimiz kardeşiz" dedi. Sütlük Köyü Muhtarı Sami Aynur da, birlik ve beraberliğin sürmesi için her cuma günü mevlit okutturduklarını söyledi. Çevik, köylülerle sohbet ederken, vatandaşlara mevlit sonrasında pilav ve ayran ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 18:58:35
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 16:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tayfun göçoğlu IP: 81.215.252.xxx Tarih : 10.01.2006 23:57:35
merhaba bende o köyekayıtlı bi vatandaşım benim de köyüme dönmek yerleşmek istiyorum fakat devlet vali bana niye yardımcı olmuyorda taa karstan getirip biz dışlayan kendilerini başka olarak nitelen diren ve bu sebeple olaylar çıkartan ve bunu için örgüt kurmuş ve bunu destekleyen leri içimize sokup doğunu huzurunu bozan bunları getirip bu raların huzurunu bozmalarına sebep oluyor doğuda ilmi yok burdan tek bi aile yi onlar bi gün sağ bırakırmı çalışmasına yaşamasına müsade edermi hayır dışlarlar ben köyümde bu insan müsfetelerini istemiyorum köyümün istanbul olmasını istemiyorum steleri veya onların olduğu her yerde bakın onlar bizi kardeş görmüyor biz se zorla kardeşiz diye tutturuyoruz hangi drğerimize sağip çıkıp övünüyorlar isteniyorum köyümde kürt