5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Vali Çolak icraatlarını anlattı

VALİ ÇOLAK İCRAATINI ANLATTI

Bilecik Valisi Musa Çolak, göreve geldiğinden bu yana yaptığı icraatları anlattı.

Vali Çolak, "Bu kutlu topraklarda görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yerlere hizmet etmek bambaşka duygu. Biz, tarihimize, insanlarımıza, kültürümüze sahip çıktık" dedi.

Çolak, 2005 tarihinde Bilecik'te göreve başladığını belirterek, "Bilecik'in yol haritasını çizmeye çalıştım. Bu yol haritasında yapılacak işlemleri önem sırasına koymaya çalıştım. Öncelikli olarak yarım kalmış yatırımların bitirilmesi gerekiyordu. Bu yarım kalmış yatırımlar arasında huzurevi, müze, polis eğitim merkezi, ağız, diş sağlığı ünitesi, devlet hastanesi ek poliklinik ve acil servis kısmının yeniden düzenlenmesi vardı. İlçelerde de Söğüt'te Hamidiye idadisi, aynı zamanda dünyaca tanınan büyük organizasyon olan Eturğrul Gaziyi anma ve Söğüt şenliklerinin birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlayacak bir şölen haline getirilmesi, Söğüt Ertuğrul Gazi türbesi, Dursun Fakıh üürbesinin düzenlenmesi gibi işler yapıldı. Bu tarihi eserlerin insanlarımızın hizmetine sunulması ve geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görmesini istedi. Aynı zamanda hiç dokunulmamış olan Köprülü Mehmet Paşa kervansarayını restore ettirdik" diye bilgi verdi.

Bozüyük-Mekece yolunu bitirdiklerini anlatan Çolak, "Yol inşaatı tamamen durmuştu. 1,5 yıl önce hız kazandı ve çile yolu tamamlanmış oldu. Ayrıca Bilecik-Söğüt yolunu bitirdik. Söğüt Eskişehir yolu ihalesini yaptık. Bu yol da tamamlanacak. Bilecik-Yenişehir yolu ihalesi yapıldı. Burada çalışmalar oldu. Kamu ihale kurumu tarafından ihale iptal edildi. Yeniden ihale edilece. Eğitim konusuna da çok büyük yatırımlarımız oldu. Bozüyük'te üç tane okulu tamamladık. Merkezde Cumhuriyet ve Ertuğrulgazi ilköğretim okullarında sekiz derslik ek derslikler yaptık. Ankara'da Vilayetler Hizmet Birliğinden almış olduğumuz 1 milyonluk liralık ödenekle 200 kişilik öğrenci yurdunu hizmete açtık" diye konuştu.

Vali Musa Çolak, Gölpazarı Taşhan, Osmaneli ilçesinde sokak sağlıklaştırması, hükümet konağı restorasyonunun devam ettiğini, susuz ve yolsuz köy kalmadığını söyledi. Vali Çolak Selöz göleti hakkında da bilgi vererek şunaları söyledi:

"Ben gelmeden önce tamamen ihmal edilmiş, su kanalları yapılmış, ama yıkılmış. 20 seneye yakın bir zaman geçmiş. Şunu söylemek istiyorum, ben ildeki bütün yarım işleri bitirdim. Elimde tek Selöz göleti kaldı diyebilirim. Gölet alanını kamulaştırdık. DSİ işleri ve özel idare ile ortaklaşa biz bu işi yapalım dedik. Özel idarenin bütçesi kısıtlı. Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüştük. Bize destek verin dedik. Burada iki bin hektar alan sulanacak. Selöz göletine çok önem veriyorum ve yakından takip etmekteyim. Ankara'da görüşmeler yaptık. Devlet Su İşleri Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri gelip gölet sahasını inceledi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yatırım programına alacak. 2010 yılında göleti bitireceğiz. Bu gölete sahip çıkacağız".

VALİ ÇOLAK İCRAATINI ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:00:04
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 16:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?