7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Vali Çolak yatırımları inceledi

Bilecik Valisi Musa Çolak, te atıl durumda olan yatırımları hayata geçirerek güzel hizmetlere vesile olduklarını söyledi. 

Vali Çolak, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve basın mensupları ile birlikte çalışmaları devam eden yatırımları yerinde inceledi. Vali Çolak, 1978-1979 yıllarında Osmaneli'nde kaymakamlık görevi yaptığı binanın butik olarak hizmet vereceğini ifade etti. 

Bilecik'e vali olarak tayin olduktan sonra Osmaneli ilçesine yaptığı ziyaret sırasında eski hükümet konağı olarak kullanılan binanın onarılamaz duruma geldiğini gördüğünü belirten Çolak, "Osmaneli Belediyesi buranın restorasyon projesini çizdirdi ve kuruldan geçirdi. Para bulma konusunda sıkıntı çektik, ama parayı bulduktan sonra belediyeye burasının tahsisini yaptık. Eski hükümet konağımızı 530 bin YTL ihale edildi ve 20 yatak kapasiteli butik otel olarak hizmet verecek.
1994 yılında ihalesi yapılan Osmaneli Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulunan Vali Çolak, 14 yıl önce yüzde 40'ı tamamlanan binanın o günden bu yana beklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"İhaleyi alan müteahhidin iflas etmesi sonucu bina bu şekilde kalmış. Müteahhit iflas edince idarede bunun peşini bırakmamış, bırakmayınca aralarında sürekli yazışmalar devam etmiş ve çözülememiş. Ben göreve geldikten sonra müteahhitle görüştük, yazışmalarımızı yaptık, tavsiye ettik ve yazışmalardan kurtardık. Bu sefer ödenek bulma konusuyla karşı karşıya kaldık. Sağlık ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile yazışmalarımızı yapmak suretiyle 3,5 yılın sonunda tekrar ihalesini yaptık, binamızı Osmaneli Devlet Hastanesi olarak tekrar hizmete sunacağız."
Vezirhan beldesinde 4 milyon 500 bin YTL'ye ihale edilen 36 yataklı ve çok amaçlı kullanılacak Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı'na da giden Vali Çolak, restorasyon çalışmalarını üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Bozüyük-Bilecik-Mekece çevre yolunda incelemelerde bulunan Vali Çolak, "3 aydan itibaren çevre yolunda 24 saat çalışmalar devam ediyor. Vali olarak bunu yakinen takip ediyorum. Burada toplam 86 kilometre yolumuz var. Burayı Bozüyük'ten Bilecik'in Küplü Köyüne kadar olan bölümü bir firma, Küplü Köyü'nden Mekeceye kadar olan bölüm ise başka bir firma tarafından yapılmaktadır. Maliye ve Bayındırlık ve İskan Bakanımızla toplantı yapıldı. İhaleyi alan firmalarımız 2009 yılı içerisinde tamamlanacağı sözü verdiler. Şu anda çalışmaların yüzde 40 tamamlanmış durumda. Bozüyük-Bilecik-Mekece yol çalışmasında yaklaşık bin 500 iş makinesi çalışıyor. Buradaki çalışma Türkiye'nin hiçbir yerinde yok." dedi. 

Bu arada, yol inşaası için patlatılan dinamitler Vali Çolak'ı, Rektör Özcan'ı ve basın mensuplarını korkuttu. Vali Çolak, dinamit patlatma esnasında daha hassas olmaları konusunda müteahhit firmalarla görüşeceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?