8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Vali Çolak'tan Gölpazarı'na ziyaret

Vali Musa Çolak, Gölpazarı ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu ve hıdrellez kutlamalarına katıldı. 

Vali Musa Çolak, Gölpazarı Kaymakamı Yasemin Çetinkaya, Belediye Başkanı İsmail Uzmay, Bayındırlık ve İskan Müdürü Mustafa Nar, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Büyükavcı ve Hasan Necati Ergün ile Çımışkı Köyü'nde çalışmaları devam eden tarımsal sulama göletinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Göletin, 30 bin metreküp su depolama hacmine sahip olduğunu ve 750 dönüm ekili alanda sulama yapılacağını ifade eden Vali Çolak, "Göletimiz tarımsal sulamaya büyük katkı sağlayacaktır. Bölgede sulu tarım konusunda önemli bir aşama kaydedilecek ve ürün çeşitliliğinde artış olacaktır. Biz bu hizmetlerin yanında tarım, hayvancılık, seracılık ve meyvecilik konusunda destek veriyoruz. Köylülerimiz yeter ki üretmeye devam etsinler, üretim için yapılan tüm projelere destek veriyoruz. Çiftçimizin ve tarımın kalkınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Vali Çolak ve beraberindekiler daha sonra 100 kişilik öğrenci yurdu ve Gölpazarı Anadokulu inşaatında incelemelerde bulunarak, Kurşunlu Köyü'nde 80 yıldır düzenlenen hıdrellez kutlamalarına katıldı. Gelenek ve göreneklerin, millet bağını güçlendiren halkı diri tutan önemli unsurlar olduğunu anlatan Çolak, "Kültürümüz tarihten gelmektedir ve mirasımızdır. Kültürümüzü yaşamakla bugün burada, insanlar arasındaki karşılıklı sevgiyi ve saygıyı pekiştiriyoruz. Biz bu kültürlerimizle her zaman övünüyoruz, korumaya devam edeceğiz. Hıdrellez birliği, beraberliği, kardeşliği ve dostluğu pekiştiren ve vesile olan bir gelenektir. Köylerimizin alt yapı sorunlarını çözmek, refah seviyelerini yükseltmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yeter ki sizler devletimize güvenin, birliğinizi ve beraberliğinizi koruyunuz, aranıza fitne ve fesadı sokmayın. Bizler her zaman sizlerin yanındayız" diye konuştu. 

Kutlamalar, halk oyunları gösterileriyle etkinliğe katılanlara pilav ve ayran ikramıyla sona erdi. Vali Çolak ve eşi Gülsüm Çolak daha sonra Vezirhan beldesinde bulunan Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı'nda restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?