7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Vali Çolak'tan ilçe ziyareti

Bilecik Valisi Musa Çolak, İnhisar ilçesini ziyaret etti. 

Tozman köyünde düzenlenen içme suyu şebekesinin açılış töreni ve hıdrellez kutlamalarına, Vali Musa Çolak, İnhisar Kaymakam Vekili Hüseyin Demirbaş, İnhisar Belediye Başkanı Hüseyin İkiz, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Jandarma Komutanı Yarbay Murat Aker, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Sarar ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Çolak, Tozman köyünde yıllardır içmesuyu sıkıntısının bulunduğunu ve 2007 yılında kırsal kalkınma projelerinden KÖYDES projesiyle sondaj çalışması yapıldığını belirterek, 5 kilometrelik mesafeden köye içmesuyu şebekesinin getirildiğini kaydetti. 

Medeniyetin nimetlerinden olan yol ve içmesuyu gibi hizmetleri getirmekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Çolak şöyle konuştu:
"Bundan sonra yapacağınız kırsal kalkınma projelerinizde her zaman yanınızdayız. Alternatif gelir getirici kırsal projeler üretin. Özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını iyi çalıştırın. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan üretime yönelik kendi işinizi kurabileceğiniz her hangi bir projeyle gelin biz onu destekleriz. Bu bölgemizde hayvancılığı geliştirebilirsiniz. Yine tarım bakımından kırsal kalkınma destekli projelerimiz var. İşte biz köylülerimizi doğdukları yerde kalmalarını istiyoruz. Devlet olarak hizmetleri ayağınıza kadar getirmek süratiyle köyden kente göçü önlemektir. Yaşam seviyelerinizin yükseltilmesi için devlet olarak ne gerekiyorsa biz yapacağız ve yapmaya devam ediyoruz. Devletimiz bizi buraya hizmet etmek için göndermiştir. Bizim başka bir derdimiz yok. Sizlerin huzuru, mutluluğu ve refah seviyesi arttığı zaman bizim mutluluğumuz daha da artmaktadır".
Konuşmaların ardından Vali Çolak ve beraberindekiler içmesuyu şebekesinin açılışını yaptı. Kendi köylerine has yöresel elbiselerini giyen genç kızlar etkinliğe katılanlara pilav, ayran ve ikramında bulundu. 

Evlerde içme suyunu inceleyen Vali Çolak daha sonra, İnhisar ilçe emniyet amirliğinde incelemelerde bulunarak, İnhisar Kaymakamı Vekili Hüseyin Demirbaş'dan bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 17:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?