5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Vali Çolak'tan köylere çıkarma

VALİ MUSA ÇOLAK'TAN KÖYLERE ÇIKARMA

Bilecik Valisi Musa Çolak, merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Musa Çolak, Köydes ve İller Bankası köy kalkınma paylarından ayrılan ödeneklerle yapılan projeleri yerinde inceledi. Köylülerle sohbet ederek sorunları dinleyen Çolak, ilk olarak Selbükü köyünü ziyaret etti. Burada Muhtar ve köylüler tarafından karşılan Vali Musa Çolak, Çamlık Mahallesi'nde bulunan su deposunun açılışını yaptı. Burada bir konuşma yapan Vali Çolak, “Sizlere hizmet getirmek için buradayız. Köyünüzü terk etmeyin. Sizlerin sorunlarınızı yerinde tespit ederek yardımcı olmak için sürekli köylerimizi geziyorum. İl Özel idaresinin yapmış olduğu çalışmalar ile Bilecik ilinde ulaşım ve su sorunu yaşayan köyümüz kalmadı. Köy meydanı düzenlemeleri kapsamında 76 köyümüze 256 bin 853 metre küp kilitli parke taşı döşenmiştir. Daha evvel köyden şehre göç vardı. Biz şehirden köye göçü başlattık. Bu çalışmalar sizlerin refahı içindir. Köylere yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Daha sonra Vali Musa Çolak Deresakarı köyünü de ziyaret ettikten sonra Yeniköy’e geçti. Burada ise Vali Çolak, Atatürk büstünün açılışını köylülerle birlikte gerçekleştirdi. Tokat’ta yedi askerin şehit edilmesi ile ilgili olaya değinen Çolak, "Hain saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz. Şehitlerimize buradan tekrar rahmet diliyorum. Devletimiz büyüktür ve hainlere gereken cevap verilecektir” diye konuştu.

Vali Çolak burada da köylülerin sıkıntılarına kulak vererek, sıkıntıların çözüleceği sözünü verdi. Vali Musa Çolak’ın köy gezilerine Vali Yardımcısı Metin Çınar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Meclis üyeleri, Tarım İl Müdürü Bilgin Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ta iştirak ettiler.

VALİ MUSA ÇOLAK'TAN KÖYLERE ÇIKARMA
VALİ MUSA ÇOLAK'TAN KÖYLERE ÇIKARMA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 11:02:02
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 14:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?