5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Vali Çolak'tan okullarda inceleme

VALİ ÇOLAK OKULLARI GEZEREK ALINAN TEDBİRLERİ İNCELEDİ

Bilecik Valisi Musa Çolak, domuz gribine karşı okullar başta olmak üzere il genelinde gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Vali Musa Çolak, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz ve Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ile birlikte, merkezde bulunan ortaöğretim, ilköğretim ve ana okullarında incelemelerde bulunarak dezenfekte çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Genelge doğrultusunda, Bilecik genelinde tüm okullarda domuz gribine karşı tedbir için dezenfekte çalışmalarının yapıldığını anlatan Vali Çolak, "Kent genelindeki bütün okullara grip salgınına karşı uyarı içeren yazı gönderdik. Yazıda okulun fiziki mekanlarında ve öğrencilerde temizliğe önem verilmesini istedik. Bütün idarecilerimize konu üzerinde titizlikle durmaları konusunda uyarı yaptık. İnsanların toplu olarak bulunduğu yerleri özellikle takip ediyoruz. Okul ve toplu yaşam alanlarında da hijyene ve temizliğe önem vermeliyiz. Merkezde 9 ortaöğretim, 11 ilköğretim, 2 anaokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 5 kurumda dezenfekte çalışmaları yapılıyor" dedi.

BİLECİK'TE DOMUZ GRİBİ VAKASI YOK

Bilecik İl Sağlık Müdürü M. Ali Fidan ise şu ana kadar herhangi bir domuz gribi vakasına rastlanılmadığını ancak havaların soğumasıyla önümüzdeki günlerde hastalığın yaygınlaşması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Domuz gribinin mevsimsel gribe benzer belirtiler ortaya koyduğundan gribe yakalanan vatandaşların aile hekimlerine başvurmalarının önem taşıdığını ifade eden Fidan, "Önümüzdeki günlerde aşılamaya başlayacağız. Bilecik'e bin 100 doz aşı geldi. Sağlık çalışanlarımız için bin 550 doz aşı istedik. Aşı öncelikle sağlık personeli olacak. Sonra altı aydan iki yaş grubu arası çocuklar ile diğer risk grupları da aşılanacak" diye konuştu.

VALİ ÇOLAK OKULLARI GEZEREK ALINAN TEDBİRLERİ İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 14:56:04
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 16:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?